Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська обласна лікарня нарешті почала приймати хворих COVID-19

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Колишнє офтальмологічне відділення готове прийняти до 60 пацієнтів.

Ремонт в палатах завершили ще на початку грудня, але через те, що приймальне відділення не доробили, в офтальмологічному корпусі обласної лікарні не приймали хворих коронавірусом.

О 14:00 21 грудня Харківська обласна лікарня відкрилася для прийому хворих коронавірусом. "Швидкі" везтимуть пацієнтів до окремого офтальмологічного корпусу, який був заздалегідь відремонтований. Зокрема, там облаштували спеціальний пандус для транспортування хворих. Про це розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тарас Пастух.

"Обласна лікарня законтрактована з НСЗУ, вже отримала фінансування, закуплені необхідні медикаменти, засоби захисту. У п'ятницю був завершений ремонт приймального відділення. Вже сьогодні екстрена допомога зможе доставляти хворих до цього медичного закладу. О 14 години 21 грудня ми дали повідомлення на" екстренку " про готовність цього медичного закладу", — пояснив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кожній лікарні Харкова встановлять генератор

Зараз відділення, розташоване на другому поверсі, може прийняти до 60 хворих COVID-19. За словами Тараса Пастуха, після проведення першої черги робіт планується повністю завершити ремонт першого і третього поверхів відділення. Після цього воно зможе приймати 150-160 пацієнтів.

Нагадаємо, ремонт в офтальмологічному корпусі ведеться з вересня. Там провели косметичний ремонт в палатах, замінили вікна, відремонтували інші приміщення і підключили кисневу бочку.

Нагадаємо, станом на 21 грудня в Харківській області зареєстровано 65 тисяч 414 випадків коронавірусу, з них 50 256 осіб одужали і 984 померли.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.