Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська міськрада минулого скликання хоче переписати правила сесій під відсутнього мера

горсовет
Депутати старого скликання розглядають варіанти на випадок відсутності мера.

Зміни пов'язані з обранням секретаря, президії або головуючого під час відсутності Харківського міського голови.

26 листопада на засіданні робочої групи Харківської міської ради прийняли рішення про внесення змін до регламенту, які передбачають обрання президії, якщо міський голова не подав кандидатуру секретаря, або головуючого — якщо кандидатура подана, але секретаря не призначено.

"Якщо мер не подав кандидатуру секретаря, то обирається відповідно закону президія, а якщо подав, але секретар ще не призначений — то депутати міськради більшістю голосів призначають "головуючого", і створення ніякої президії з представників різних фракцій Харківській міськраді не світить. Загалом, майбутня коаліція, що складається з депутатів "Успішного Харкова"  та маленьких фракцій, які примкнули до них, фактично в обхід призначення секретаря міськради призначить свого голову, який фактично і буде виконувати обов'язки міського голови на сесіях", — написала у Фейсбук депутатка 7 скликання Харківської міськради Наталія Коваленко.

Ініціатором змін стала монобільшість Кернеса. Іншим депутатам з проєктом змін дали ознайомитися за півгодини до засідання, не залишивши достатньо часу на ознайомлення і обговорення. А озвучені пропозиції відхилили. Зміни до регламенту, які прийняла робоча група, остаточно повинні затвердити на сесії Харківської міської ради 2 грудня.

Депутат юрист Ігор Черняк відзначив: зміни до регламенту — незаконні, оскільки закон "Про місцеве самоврядування" не передбачає поняття "головуючого". Однак найімовірніше, що на сесії їх приймуть

"Те, що за цей регламент і не існуючого згідно із законом "головуючого" проголосують депутати старого скликання 2 грудня — навіть сумніватися не доводиться! А ось як складеться пасьянс в новому скликанні — буде дуже цікаво спостерігати", — підкреслив він.

Як писав KHARKIV Today, 38-я сесія Харківської міської ради сьомого (поки ще чинного) скликання відбудеться в середу, 2 грудня. Депутати розглянуть 20 питань і "Різне". Серед них — внесення змін до бюджету поточного року, програма економічного і соціального розвитку на 2021 рік, зміни до кошторисів витрат на виконання місцевих і регіональних програм за рахунок коштів міського бюджету на поточний рік.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.