Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Депутати просять зробити відкритими проєкти рішень сесій Харківської міськради

Для цього потрібно внести зміни до регламенту Харківської міськради восьмого скликання.

Депутати Харківської міськради хочуть, щоб проєкти рішень сесій публікувалися заздалегідь — не пізніше ніж за десять робочих днів до сесії.

6 липня депутати Харківської міськради подали пропозиції щодо зміни у регламент.

"Зміни, які уможливлять публікацію проєктів для всіх містян завчасно. Час комбінацій, фальсифікацій і закритості має піти у минуле. Харків'яни мають право знати, які рішення приймає їх міськрада. Хочу зазначити, що це вперше за багато років, коли подається проєкт рішення від переважної більшості депутатських фракцій без залучення правлячої партії. Це може і не зовсім правильно, але на декількох попередніх сесіях ситуація з публікацією проєктів не покращилася, незважаючи на заяви різних фракцій. Доводиться закріплювати право жителів міста так", — написав депутат міськради Дмитро Булах у Facebook.

Раніше депутати Харківської міськради скаржилися, що проєкти деяких рішень публікуються за дві години до сесії і на те, щоб з ними ознайомитися, немає часу. Вони просять секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова внести на розгляд найближчої сесії проєкт рішення "Про внесення змін до Регламенту Харківської міськради восьмого скликання".

"Розміщення проєктів рішень чергової сесії міськради в Єдиному реєстрі міських актів і в системі "Електронне робоче місце депутата" (або надання їх у паперовому вигляді депутатам) забезпечує департамент організаційної роботи Харківської міськради заздалегідь, але не пізніше ніж за десять робочих днів до дати проведення пленарного засідання чергової сесії міськради", — пропонується у документі.

Нагадаємо, чергова сесія Харківської міськради запланована на 14 липня. У порядку денному — 46 питань і "різне".   

Документ: Facebook / Дмитрий Булах
Документ: Facebook / Дмитро Булах 
Документ: Facebook / Дмитрий Булах
Документ: Facebook / Дмитро Булах 

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.