Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків витратить 40 мільйонів гривень із резервного фонду на маски і апарати ШВЛ

За ці гроші куплять захисні костюми, окуляри і маски, а також апарати штучної вентиляції легенів.

Рішення купити 20 німецьких апаратів ШВЛ, мільйон масок, а також захисні окуляри і костюми прийняли в Харківській міськраді.

На боротьбу з коронавірусом витратять 40 мільйонів гривень. Про це 22 березня повідомили на комісії з надзвичайних ситуацій у Харківській міськраді.

"Нам необхідно виділити додаткові кошти на костюми захисту, окуляри і маски на 16 мільйонів гривень. Придбати ШВЛ, дихальні апарати, 20 штук по 1 мільйону 200 тисяч гривень на 24 мільйони гривень. В цілому нам потрібно 40 мільйонів, щоб підготувати лікарні", — сказав директор департаменту охорони здоров'я міськради Юрій Сороколат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У списку регіонів, де виявили коронавірус, більше немає Харківської області

За словами першого віце-мера Ігоря Терехова, апарати штучної вентиляції легенів знайшли в Німеччині, також Харкову передадуть мільйон масок, їх відправлять у четвер.

"ШВЛ будуть передані в усі лікарні Харкова, які визначені Міністерством і нашим департаментом як опорні. Після того, як ми переможемо цей вірус, нам потрібно буде обладнання для лікування серця, бо лікарі кажуть, що у людей, які перенесли цей вірус, виникають проблеми із серцем . Ми дивимося, де закупити певні типи обладнання, щоб спокійно працювати ", — пояснив Терехов.

Гроші будуть виділені із резервного фонду, для цього не потрібне рішення сесії міської ради.

Як писав KHARKIV Today, місто не готове до епідемії коронавірусу. В обласній інфекційній лікарні є всього 12 апаратів ШВЛ, в районних лікарнях не вистачає навіть масок.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.