Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків приєднався до маніфесту толерантності в підтримку ЛГБТ-спільноти

12 харківських блогерів зняли ролик на підтримку кампанії "Різні. Рівні". Її мета — показати, що всі рівні незалежно від гендерної ідентичності або сексуальної орієнтації.

12 харківських блогерів зняли ролик на підтримку кампанії "Різні. Рівні". Її мета  — показати, що всі рівні незалежно від гендерної ідентичності або сексуальної орієнтації.

Марія Пчілка, Марина Єнько, Влад Кропивка, Ната Сміріна, Андрій Бєлінський, Халва
Мьюзік взяли участь в ролику про те, як можна підтримати ЛГБТ-спільноту і чому це важливо. Віце-президентка громадської організації "Сфера" Ганна Шаригіна розповіла про ідею.

"Ролик, ще не змонтували, але він незабаром буде. Радує, що стає все більше людей, які висловлюють підтримку. Не обов'язково бути геєм чи лесбіянкою, щоб говорити про рівність, толерантность та інші ліберальні цінності", — пояснила вона.

Раніше кампанію "Різні. Рівні" підтримали музиканти, записавши маніфест рівності. Також була створена карта толерантності, де кожен може висловити підтримку ЛГБТ-спільноті та онлайн-музей прийняття з історіями про досвід батьків, які дізналися про камінг-аут своїх дітей.

Фото: "Різні. Рівні"

Аліна Паш, Сергій Бабкін, Latexfauna, KRUTЬ, Gurt [O], YUKO і Constantine самі записали відео в підтримку ЛГБТ-спільноти в карантинних умовах і потім зібрали в єдиний кліп.

"Для багатьох артистів це стало викликом. Не дивлячись на те, що багато хто говорить, що у нас дуже багато там геїв, наприклад, в шоу-бізнес залучені, проте вони невидимі і не роблять свій камінг-аут саме тому, що розуміють — зіткнуться з тиском. Я розумію, що зараз не всі співаки, які знялися, можуть активно транслювати свою позицію або викладати від себе в соцмережах відео. Вони, напевно, розуміють, що зіткнуться з таким же тиском, з яким стикаються ЛГБТ-люди", — розповіла віце-президентка громадської організації "Сфера".

Підтримати ЛГБТ-спільноту може кожен. Для цього потрібно зайти на сайт  riznirivni.com.ua, де розміщена карта толерантності і віртуально підняти руку. Також підтримку можна висловити, записавши у віртуальній студії звукозапису слова підтримки рівності і отримати персоналізовану версію кліпу, де ці слова звучатимуть поряд із зірками.

"Ми назбирали десь тижнів за два, з того часу, як запустився проєкт, понад 6 тисяч людей в нашу підтримку. Ми хотіли б, щоб було більше і зараз докладаємо всіх зусиль, щоб зібрати набагато більше підтримки, ми віримо, що вона у нас є", — додала Шаригіна.

У першому інтерактивному онлайн-музеї прийняття на ridni.com.ua розміщені зворушливі історії двох матерів, які прийняли своїх ЛГБТ-дітей, свої історії запишуть і представники харківської ЛГБТ-спільноти.

"Ми незабаром будемо знімати свої власні історії, саме харківських батьків, своїх близьких людей, які приймали так чи інакше пари або ЛГБТ-людей в сім'ї", — уточнила віце-президентка громадської організації "Сфера".

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.