Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові пройшов Марш рівності на автомобілях (ФОТО)

Фото: Виктор Высочин
ЛГБТ-активісти проїхали по проспекту Гагаріна.

У Харкові пройшов перший в Україні "АвтоПрайд" — пробіг на автомобілях у підтримку ЛГБТ-спільноти.

У ньому взяли участь приблизно 100 активістів. У колоні з 20 автомобілів вони проїхали по проспекту Гагаріна від Аеропорту до Гімназійної набережної. Довжина автопробігу склала близько 5 кілометрів. Активістів супроводжували автомобілі патрульної поліції.

Підготовкою "АвтоПрайду" займалося 15 чоловік. Місяць активісти вели перемовини з поліцією з приводу формату Прайду. Коли стало зрозуміло, що карантинні обмеження в Україні не знімуть, вирішили провести автопробіг.

"Це — безпрецедентно для нас, для українських прайдів. Ми зробили все, щоб марш відбувся, і відбувся безпечно. Минулого року на марш прийшло близько 3 тисяч чоловік, і ми розуміли, що якщо цього роу буде стільки ж або більше, ми не зможемо забезпечити карантинні обмеження ", — розповіла співорганізаторка акції Анна Шаригіна.

Цього року "ХарківПрайд" був присвячений призову розслідувати злочини на грунті ненависті до ЛГБТ. За словами організаторів, протягом року члени спільноти в Харкова пережили десяток нападів, тільки по двох з них відкрили кримінальні провадження.

Автопробіг пройшов без пригод. З метою захистити учасників, його маршрут і час проведення тримали в таємниці. Вранці в центрі Харкова були посилені заходи безпеки. Противники "ХарківПрайду" теж прийшли в центр міста, щоб висловити протест. "Традиція і порядок" мітингували проти "ХарківПрайду" на площі Конституції, "Правий сектор" — біля пам'ятника Шевченку, а "Фрайкор" — біля облдержадміністрації.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.