Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків отримає ПЛР-тести українського виробництва

У вихідні перша партія вітчизняних ПЛР-тестів, що складається із 200 тисяч штук, відправиться по областях.

Наступного тижня очікується ще 400 тисяч таких тестів.

В Україні запустили виробництво вітчизняних ПЛР-тестів, і перша партія — 200 тисяч одиниць —відправиться в регіони вже у вихідні. Про це заявив секретар Координаційної ради з протидії поширення COVID-19 Кирило Тимошенко.

"Як ми і обіцяли кілька тижнів тому, в Україні почалося виробництво ПЛР-тестів. Сьогодні ми отримали першу партію — це 200 000 тестів. Вони на вихідних роз'їдуться по областях, по спеціальних лабораторіях, які проводять ПЛР-тестування", — цитує Тимошенко Офіс президента.

Секретар Координаційної ради зазначив, що на наступному тижні очікується поставка ще майже 400 тисяч таких тестів, які також розподілять між установами.

"Я вважаю, що це дуже хороший крок, коли Україна отримала вітчизняні ПЛР-тести. Не закуповує їх в Китаї або Кореї, а проводитиме діагностику саме українськими ПЛР-тестами", — зазначив Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, днями з Китаю прибула велика партія засобів захисту для лікарів, правоохоронців, прикордонників і військових. Літаком з Піднебесної доставили більше 360 тисяч респіраторів, понад 100 тисяч костюмів біозахисту а також 800 тисяч реагентів для проведення ПЛР-тестів.

"Це дуже великий вантаж. Він був на складі в Україні, розподілявся між областями, і роз'їжджається по країні, і всі наші медики, перш за все в лікарнях, які займаються боротьбою з COVID-19 в опорних лікарнях, отримають ці засоби захисту", — сказав Тимошенко.

KHARKIV Today раніше писав про те, где в Харкові можна пройти тест на коронавірус.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.