Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес просить у Шмигаля повернути метро в Харкові

Міська влада не змогла забезпечити необхідну кількість наземного електротранспорту в Харкові і почала писати в Кабмін.

Міська влада не змогла забезпечити необхідну кількість наземного електротранспорту в Харкові і почала писати в Кабмін.

На третій день зупинки метро в трьох містах України Харків зізнався, що не справляється із пасажирськими перевезеннями. 20 березня мер Геннадій Кернес підписав звернення до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням відновити роботу КП "Харківський метрополітен".

"З огляду на те, що міський наземний пасажирський транспорт сьогодні не в змозі забезпечити пасажиропотік метрополітену, внаслідок нестачі необхідної кількості водіїв та рухомого складу, вважаємо за необхідне відновити перевезення населення",  — сказано в документі.

За даними віце-мера Євгена Водовозова, з вівторка на маршрутах Харкова курсує майже 300 автобусів, приблизно стільки ж не виходять на маршрути у зв'язку з карантином і частково через острах за своє здоров'я. Справа в тому, що через брак рухомого складу і обмеження, які введені Кабміном на час карантину, в вагоні трамвая, тролейбусі або в автобусі повинно бути не більше 10 пасажирів. Але в Харкові набагато більше бажаючих їхати".

"Водії кажуть: не повеземо більше 10 чоловік, на них починають нападати, вони викликають поліцію, б'ють поліцію, загрожують. Це, м'яко кажучи, некоректно. Це межа бунту. Ми не дозволимо бунтувати. Якщо ми не можемо вирішити, треба зробити крок назад . Поки працюють підприємства, ми не зможемо вивезти всіх пасажирів за тих умов, які прийняв постановою Кабмін.
Половина автобусів зійшла з маршрутів. Водії закономірно піклуються про своє здоров'я. Фінанси — це окремо. Вчора у Лідному був конфлікт водія з пасажирами. Водія витягнули з автобуса і побили ", — повідомив сьогодні Водовозов.

Крім того, за словами віце-мера, якщо будуть продовжуватися штрафи для водіїв автобусів за перевантаження пасажирів, автобуси взагалі не вийдуть на маршрути.

Крім того, часто їдуть пенсіонери — із введенням карантину вони не стали сидіти вдома.

"Якщо будуть підприємства працювати, єдиний вихід — повернути метро. Мер звернувся до Кабміну. Де взяти те, чого у нас немає?", — запитав Водовозов.

За його даними, о 14:00 звернення було відправлено до Києва.

Як писав KHARKIV Today, о 20:00 17 березня призупинив роботу "Харківський метрополітен". По місту можна пересуватися наземним транспортом, деякі трамваї, тролейбуси і автобуси змінили маршрут.

Нагадаємо, на третій день непрацюючого метро і недостатньої кількості наземного міського транспорту жителі міста почали бунтувати. Одночасно в декількох районах блокували рух і розбивали скло вагонів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.