Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес поскаржився до Офісу президента на Фельдмана і рейдерів

Звернення адресоване Андрію Єрмаку, регіональним головам СБУ, прокуратури, Нацполіціі і ДБР.

Харківська міськрада направила звернення до Офісу Президента зі скаргою на дії концерну "АВЕК" і людей, які заважають працювати комунальній техніці на місці будівництва нової дороги.

Звернення прийняли на IIIVII сесії міськради 19 серпня. У документі  — скарга на народного депутата Олександра Фельдмана і його концерн "АВЕК". Зокрема, наводиться інформація про те, що "АВЕК" самозахопленням займає більше 7 гектарів міської землі під ринок "Барабашово". Крім того, комунальній техніціи блокують виконання робіт на місці будівництва майбутньої дороги, яка з'єднає Салтівку з центром Харкова. Це триває, на думку авторів документа, з середини липня. А місто хоче на цьому місці не тільки дорогу, але і власний об'єкт торгового призначення.

"Згідно з Генеральним планом міста Харкова до 2026 року, затвердженого рішенням Харківської міськради від 23.06.2004 №89 / 04 (зі змінами), одним з найбільш важливих і першочергових заходів є створення ще одного виходу з Салтівського житлового масиву, який на сьогодні відбувається по вулиці Академіка Павлова, Салтівському шосе, вулиці Героїв Праці. Генеральним планом передбачено розвиток житлової забудови на сході від Салтівського житлового масиву, тому продовження проспекту Ювілейного до вулиці Шевченка надасть можливість перерозподілити навантаження зазначених вулиць і поліпшити умови дорожнього руху. Рішенням Харківської міськради від 18.12.2019 №1896 / 19 "Про надання земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування об'єктів, надання згоди на прийняття земельних ділянок у власність територіальної громади Харкова" Комунальному підприємству надано в постійне використання земельну ділянку з земель територіальної громади Харкова за рахунок земель житлової та громадської забудови (кадастровий номер 6310137500: 02: 043: 0079), площею 2,3029 гектара для будівництва та обслуговування об'єкта торговельного призначення по проспекту Льва Ландау, 182. Терміни будівництва об'єкта встановлені до 31.12.2021 ", — сказано в зверненні.

Документ
Скрин: Документ

Нагадаємо, в кінці липня нардеп Олександр Фельдман заявив про погрози йому та родині від невідомих. Він пов'язує їх з будівництвом нової дороги через ринок "Барабашово". Через це він направив відкритого листа Президентові Володимиру Зеленському, генпрокурору Ірині Венедиктовій міністру МВС Арсену Авакову і голові СБУ Івану Баканову.

Як писав KHARKIV Today, на початку липня почались роботи в районі нової дороги, яка з'єднає Салтівку і центр міста. Без офіційного оголошення і попереджень — зі зворотної від ринку "Барабашово" сторони. 20 липня в Харкові мітингували проти будівництва дороги через "Барабашово".

Потім Кернес заявив, що 22 липня о 3:50 ранку невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю на будівельний майданчик нової дороги в районі станції метро "Київська". В результаті загорілися три вантажівки. Захисники ринку "Барабашово" повідомили, що не причетні до цього. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.