Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес готується зробити госпіталь із Палацу спорту і сподівається, що сало врятує від вірусу

Иллюстрация
Мер Харкова уповає на картоплю і сало в боротьбі з пандемією.

Якщо місць в лікарнях не вистачить, хворих коронавірусом будуть розміщувати в альтернативних місцях.

Якщо лікарень в місті не вистачить для хворих коронавірусом, то їх можуть почати розміщувати в Палаці спорту. Про це в онлайн інтерв'ю "Українській правді" заявив мер Харкова Геннадій Кернес.

"Ми розглядали Палац спорту, як об'єкт, в якому, можна облаштувати госпіталь, якщо буде така необхідність.  Ви самі розумієте —  там великий зал, там проводяться виставки і концерти, там нормально все. І також розглядаються інші об'єкти, якщо раптом буде спалах", — заявив міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бенкет під час чуми. Чому Кернес витрачає мільйони на розваги?

При цьому Кернес висловив надію, що прогнози про зараження 50% населення не підтвердяться, навіть незважаючи на те, що про це говорять світові лідери.

"Те, що перехворіють 50 відсотків, мені в це не віриться, бо ну якось не хотілося б вірити ... Ангела Меркель живе в Європі, а може бути, що наша картопля і наше сало зроблять так, що по-іншому наш імунітет перенесе цю пандемію ", — сподівається мер.

Однак Кернес заявив, що справи із засобами захисту в місті йдуть не дуже добре.

"Що стосується захисних засобів, то тут прогалина у нас є", — визнав мер.

Нагадаємо, під час засідання Антикризового штабу було озвучено, що  Харкову потрібно приблизно 5 мільйонів доларів. І хоча гроші у міста є, скинутися попросили бізнесменів, яких зібрали під шановане ім'я Ярославського. При цьому Кернеса нітрохи не бентежило, що тільки за один тиждень карантину Харківський зоопарк розмістив чотири тендери на будівництво двох кафе, будиночка для пінгвінів і реконструкцію двох басейнів на загальну суму в 170 мільйонів гривень. Навіть за нинішнім курсом — це 6 мільйонів доларів, яких вистачило б з лишком.
 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.