Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кабмін вирішує, як допомогти заплатити комуналку на час карантину

Фото: KHARKIV Today
Кабмін вирішує питання про часткову компенсацію платіжок під час карантину.

Держава допоможе оплатити комунальні послуги, якими українці користуються під час карантину. Яким категоріям споживачів допоможуть фінансово, поки не відомо.

18 березня на засіданні Кабінету міністрів України прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав доручення Міністерствам соціальної політики, фінансів і економіки розробити схему відшкодування частини комунальних платежів українцям через введення в країні карантину.

Після затвердження суми і списку громадян Кабмін перерахує гроші комунальним підприємствам. Шмигаль дав міністрам три дні на розробку такої схеми.

"Прорахувати суму коштів, категорії громадян (можливо всім), потребу бюджету на відшкодування частини комунальних платежів (визначити відсоток) на час введеного карантину в Україні. Тобто ми своєю постановою ввели карантин, закликаємо людей бути вдома, держава повинна взяти на себе частину відшкодування комунальних послуг, які виростуть в зв'язку з частковим перебуванням людей на самоізоляції в будинку. Прошу розрахувати відсоток відшкодування, суму, яка необхідна, при необхідній категорії громадян, або сказати, що це повинно бути для всіх без винятку. У триденний термін прошу відпрацювати, на позачерговий Кабмін винести пропозиції ", — заявив Шмигаль.

Як писав KHARKIV Today, 11 березня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про введення карантину по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а з 13 березня оголосили карантин в школах і дитсадках. Пізніше роботодавцям порекомендували відправити співробітників на віддалену роботу. Вже 16 березня Київ, Одеса, Львів, Запоріжжя, Ужгород, Івано-Франківськ, Миколаїв, Тернопіль, Суми та Полтава оголосили про посилення карантину через коронавірус.

Нагадаємо, у Харкові з 16 березня вирішили закрити ринок "Барабашово", майданчики секонд-хенду, нічні клуби, дискотеки і дитячі кімнати. У Центрах надання адмінпослуг перейшли на роботу за попереднім записом. У лікарнях обмежили відвідування хворих, скасували проведення профілактичних щеплень. 17 березня оголосили про закриття Харківського метрополітену. Із сьогоднішнього дня, 18 березня, в місті закриваються кафе, ресторани і всі торгово-розважальні центри.

Окрім  того, "Укрзалізниця" призупиняє внутрішнє сполучення з 18 березня. Список поїздів, які скасували із Харкова і в зворотному напрямку, можна подивитися тут

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.