Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кабмін просять виділити субвенцію на освіту через коронавірус

Освітній омбудсмен звернувся до Кабміну.

Омбудсмен стверджує, що місцеві бюджети не можуть профінансувати освітній процес в умовах коронавірусу.

18 серпня освітній омбудсмен Сергій Горбачов направив листа прем'єр-міністру України Денису Шмигалю, в якому попросив розглянути питання виділення субвенції з держбюджету на освіту через коронавірус, який, на його думку, негативно вплинув на якість освіти.

"Наполегливо прошу Вас негайно винести на розгляд уряду питання про надання системі освіти цільової субвенції з державного бюджету для подолання негативних наслідків впливу пандемії COVID-19 на безпеку і якість освіти в Україні", — сказано в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як почнеться навчальний рік в школах Харкова: не виключають уроки в різний час і на свіжому повітрі

Омбудсмен пояснив: гроші потрібні на оплату додаткової роботи педагогів, якщо кількість школярів в класах зменшать і їх доведеться поділити на підгрупи для дотримання дистанції, на підвищення якості інтернет-покриття в школах і покупку устаткування для проведення дистанційного або змішаного навчання, закупівлю достатньої кількості миючих, дезінфікуючих засобів і масок, підвищення кваліфікації педагогів.

"Зараз місцеві бюджети, наскільки це можливо, здійснюють таке фінансування, але їх ресурсів явно недостатньо — і повинні бути підтримані державою", — підкреслив Горбачов.

Як писав KHARKIV Today, Міністерство освіти і науки України рекомендувало школам не збиратися на масові лінійки, а відсвяткувати початок навчального року в рамках класу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.