Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Частина грошей з Фонду боротьби з коронавірусом піде на ремонт доріг

Верховна Рада прийняла відповідний законопроєкт.

Скільки грошей буде направлено з Фонду боротьби з коронавірусом на ремонт доріг, не відомо.

18 червня на засіданні Верховної Ради України прийняли законопроєкт №3509 "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік". "За" проголосував 331 нардеп.

Автори законопроєкту пояснили, що під час боротьби з коронавірусом важливо поліпшити транспортне сполучення для своєчасного надання медичної допомоги населенню. Тож, кошти з Фонду боротьби з коронавірусом направлять на медицину, будівництво і ремонт автомобільних доріг. Однак суму в документі не називають.

"Заходи спрямовані на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій і пандемій COVID-19, і боротьбу з її наслідками, зокрема на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення зазначених заходів, включаючи закупівлю медичних послуг за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, поліпшення транспортного сполучення, будівництво, реконструкцію, капітальний і поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення", — сказано в законопроєкті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де відремонтують внутрішньоквартальні дороги в Харкові

Також наголошується, що законопроєкт дозволить створити майже 12 600 робочих місць у дорожній галузі і майже 50 400 — в суміжних сферах. Всього на боротьбу з коронавірусом виділено 64,7 мільярда гривень. Закон діє в період карантину і протягом 30 днів після його відміни.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.