Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Із завтрашнього дня прибирають КПП на в'їзді до Високопілля

На обсервації через коронавірус населений пункт в Харківській області перебував з середини квітня. Перший діагноз там посмертно підтвердили у жінки, яка продавала свічки в церкві, припускають, що поширення захворювання пішло від батюшки.

На обсервації через коронавірус населений пункт в Харківській області перебував з середини квітня. Перший діагноз там посмертно підтвердили у жінки, яка продавала свічки в церкві, припускають, що поширення захворювання пішло від батюшки.

З середи, 13 травня, контрольно-пропускний пункт, який організували на в'їзді до Високопілля Валківського району, в зв'язку зі спалахом коронавірусу, прибирають. Про це повідомила перший заступник голови Валківської райдержадміністрації Наталія Осадча.

Таке рішення прийняла районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з огляду на позитивну динаміку одужання жителів села і стабільну епідемічну ситуацію в населеному пункті.

За інформацією, опублікованою на сайті Валківської РДА, коронавірус переміг 83-річний чоловік з села Високопілля.

"Семеро людей, у яких було встановлено наявність вірусу — одужали, в т.ч. той літній чоловік, який все ще перебуває в обласній лікарні та, швидше за все, буде виписаний завтра", — написала Наталія Осадча в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу одужала медик з Валок

У Валках з 25 осіб, у яких лабораторно підтвердили коронавірус, одужали 22. Троє ще очікують результатів тестів контролю лікування.

Упродовж минулої доби до центральної районної лікарні в Валках поступив один чоловік з діагнозом "пневмонія".

"Біологічний матеріал направлено до Харківського обласного лабораторного центру. Чекаємо результат", — додала Осадча.

Всього в лікарні з негоспітальною пневмонією лежать 5 осіб. З них у чотирьох коронавірус не підтвердився.

Нагадаємо, 15 квітня в Харківській області зафіксували першу смерть від коронавірусу. 71-річна жінка померла в Валківській районній лікарні, коронавірус підтвердили після смерті. Незадовго до госпіталізації вона  продавала свічки в церкві. У селі, де жила хвора, ввели режим карантину, там вимірюють температуру на в'їздах і виїздах.

За словами голови Харківської ОДА, поширення коронавірусу в Високопіллі пішло "з великою ймовірністю" від батюшки. 20 квітня у Високопіллі зафіксували  другу смерть від коронавірусу. 70-річна жінка контактувала з п'ятьма людьми, серед яких — син і сусіди. Напередодні вона робила уколи  п'ятьом людям, в тому числі священику.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.