Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Голова "Слуги народу" Харківської області Павло Сушко розповів, хто буде кандидатом в мери Харкова

Керувати виборчим процесом в "СН" Харківської області буде Павло Сушко.

У Харкові представили керівника обласного осередку партії «Слуга народу».

"Слуга народу" починає підготовку до місцевих виборів в Харківській області. Лідер партії Олександр Корнієнко в Харкові представив голову обласного осередку. Ним став 40-річний нардеп Павло Сушко, заступник голови фракції "Слуги народу" в парламенті, полковник запасу, режисер і кінопродюсер. Під його керівництвом будуть створені місцеві осередки партії: 7 міських та 27 районних.
Сушко зазначив, що на президентських виборах саме Харківська область дала один з найвищих результатів підтримки Володимира Зеленського. А після виборів до Верховної Ради з області прийшла високоефективна і професійною команда.

"Створення постійно діючого партійного осередку — логічне продовження попередніх кроків. Але осередок — це не синонім передвиборчого штабу. Після виборів осередок не закривається, а й далі буде працювати для жителів області і реалізації перспективних проєктів розвитку Харківщини", — зазначив Павло Сушко.

В "Слузі народу" збиралися зайнятися партійним будівництвом ще в березні, але завадила епідемія коронавірусу. Була ще одна причина, по якій найбільша парламентська партія майже рік проіснувала без місцевих осередків.

"Ми не стали відразу формувати партійну структуру тому, що в ній виявилося б занадто багато представників минулої і позаминулої влади. В Україні є традиція переходу з однієї партії влади в іншу, є ті, хто змінив до 10 партій влади, починаючи з "За єду", тому ми трохи загальмували. Зараз люди, які залишилися з нами, витримані, як хороший коньяк", — пояснив Олександр Корнієнко.

корниенко
Олександр Корнієнко: "Люди, які залишилися з нами, витримані, як хороший коньяк". Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

Кандидатів в депутати та міські голови будуть відбирати за іншим принципом, ніж рік тому вибирали кандидатів в нардепи. Найвищий шанс потрапити до списку "Слуги народу" буде у успішних підприємців і управлінців, проте в партії насторожено поставляться до тих, хто займав посади в комунальних або державних підприємствах.

Що стосується кандидата на посаду харківського міського голови, у Зеленського тримають інтригу.

"Це — харків'янин, молодий, успішний, професійна людина з великим досвідом. Є ще кілька кандидатів, але ми вже схиляємося до одного вибору. Як тільки його затвердять, ми його представимо", — розповів Павло Сушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого підтримають харків'яни на виборах до міськради — опитування

В "Слузі народу" впевнені, що коронавірус не завадить виборам. Зараз фракція разом з Мін'юстом розробляють законопроєкт, який дозволить повернути назад в передвиборчий фонд ті гроші, які в березні перевели на боротьбу з коронавірусом, щоб всі члени виборчих комісій могли отримати зарплати, коли приступлять до роботи.

Під час візиту до Харкова нардепи побували на "Турбоатомі". Павло Сушко назвав завод зразковим підприємством, оскільки в минулому році він заплатив в бюджет більше мільярда гривень. Зараз "Турбоатом" переживає складні часи, оскільки "Енергоатом" заборгував за постачання продукції 840 мільйонів гривень. Для порівняння: місячний зарплатний фонд "Турбоатома" становить 30 мільйонів. Народні депутати обіцяли посприяти переговорам між двома підприємствами. За підтримки ХОДА "Турбоатом" отримає кредит і, за словами гендиректора Віктора Суботіна, на наступному тижні заборгованість із зарплати погасять.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.