Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Фірма, пов'язана із Мусєєвим, відремонтує вагони в харківському метро за 184 мільйони гривень

 Ілюстративне фото: Константин Чегринский / KHARKIV Today
За ремонт 326 вагонів метро місто віддасть 184 284 000 гривень.

Фірма "Ваго-Рев", афілійована з підозрюваним у державній зраді Максимом Мусєєвим, стала єдиним учасником і відповідно переможцем торгів. Раніше її підозрювали в проведенні фіктивного ремонту рухомого складу метрополітену.

Вагони комунального підприємства "Харківський метрополітен" відремонтує фірма "Ваго-Рев", пов'язана з екс-головою адміністрації Холодногірського району, якого підозрюють в зраді і втечі за кордон, Максимом Мусєєвим. Про це повідомили "Наші гроші" з посиланням на відповідний договір в системі держзакупівель ProZorro.

Ремонт 326 вагонів метрополітену обійдеться місту в 184 284 000 гривень. Завершити роботи — ремонт і техобслуговування — фірма повинна до кінця 2021 року.

Договір Харківський метрополітен уклав з "Ваго-Рев" 27 березня. Відзначимо, що до цього відкриті торги двічі зривалися через брак учасників: відремонтувати вагони зголосилася тільки фірма "Ваго-Рев". Саме тому договір уклали за результатами неконкурентної переговорної процедури.

За інформацією "Наших грошей", "Ваго-Рев" була учасником справи про привласнення коштів на ремонт рухомого складу Харківського метрополітену. Слідчі встановили, що в 2016 році фірма отримала 724 мільйони гривень від харківської підземки за проведення фіктивних ремонтів. У 2018 році банківські рахунки "Ваго-Рев" заарештували, а екс-директору Геннадію Долженку обрали запобіжний захід, однак в 2019-му арешт зняли.

У цьому виробництві підозрюють ще дві фірми — "Системи прогресивного очищення" і "Спеціалізований "Проектно-будівельний монтажний поїзд-735". Всі три фірми, включаючи "Ваго-Рев", пов'язані з екс-головою адміністрації Холодногірського району Максимом Мусєєвим.

Зараз "Ваго-Рев" числиться на ізраїльському аудиторі Євгенії Ананченко і фірмі дніпропетровського бізнесмена Віталія Журавльова. Журналісти з'ясували, що останній пов'язаний з фірмою "Хімдивізіон", один з акціонерів якої прописаний в квартирі дочки Михайла Добкіна — Ірини Перової.

Як писав KHARKIV Today, екс-голову адміністрації Холодногірського району підозрюють в державній зраді. Слідство встановило, що Мусєєв завдав шкоди державній безпеці, перебуваючи за межами України. У 2018 році підозрюваний двічі не з'явився на вимогу суду. У зв'язку з цим його оголосили в

національний та міжнародний розшук. Судовий процес триває.

Відзначимо, Мусєєв не раз ставав героєм корупційних скандалів в Харкові. Так, сім'я Мусєєвих заробила 1,3 мільярда гривень на Харківському метрополітені, де була замішана також фірма "Ваго-Рев". Крім того, в 2017 році голова Холодногірського району прикривав дії недобросовісних постачальників харчування в дитячі садки, які робили бізнес на малюках, поставляючи неякісні продукти.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.