Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Двох загиблих в результаті вибуху в Дергачівському районі дістали з-під завалів

Фото: ГСЧС
На місці події працюють слідчі.

За попередньою інформацією, газовики проводили плановий огляд перед опалювальним сезоном, коли стався вибух.
 

Тіла двох загиблих в результаті вибухів в селищі Березівське (Дергачівський район) рятувальники звільнили з-під зруйнованих конструкцій. На місці події працюють слідчі. Про це повідомив KHARKIV Today помічник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Ігор Лупандін.

"Їх відразу знайшли. Ми розуміли, що вони там. Але потрібно було розібрати перекриття — плити, стіни, щоб їх дістати. Це потрібно робити акуратно. У будівлі газорозподільної станції люди постійно не знаходяться. Вони просто приходять, перевіряють, контролюють. Попередньо, зі слів газовиків, там проводили плановий огляд, підготовку до підключення опалення. Проводили якісь певні роботи. Стався вибух, в результаті виникла невелика пожежа", — пояснив Лупандін.

На місці вибуху працювала пожежно-технічна лабораторія, продовжують працювати слідчі. В акціонерному товаристві "Харківгаз" заявили про створення спеціальної комісії з розслідування причин вибуху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіатроща Ан-26: на Кабміні озвучили всі причини авіакатастрофи в Харківській області

"Обставини трагічної події зараз з'ясовуються і будуть розслідуватися спеціальною комісією. АТ "Харківгаз" зацікавлене в незалежному і найшвидшому розслідуванні причин трагедії", — відзначили в "Харківгазі".

Також в компанії пообіцяли взяти на себе витрати на лікування потерпілих та організаційні заходи, пов'язані з наслідками вибуху.

Як писав KHARKIV Today, вибух на газорозподільній підстанції в Дергачівському районі стався  сьогодні, 28 жовтня, близько 11:47. Після вибуху природного газу відбулося сильне задимлення. Двоє людей загинули.

Крім того, після вибуху в Дергачівському районі до Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги поступило  восьмеро чоловік. З них двоє перебували в критичному стані, ще двоє — в дуже важкому.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.