Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліція розслідує вибух в Дергачівському районі як порушення правил безпеки

Фото: ГСЧС
Вибух стався на газорозподільній підстанції.

Санкція статті, за якою розслідують вибух, передбачає від двох до десяти років в'язниці з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років. 

Вибух в Дергачівському районі поліція розслідує як порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах (ч. 2 ст. 273 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

"Відбулася надзвичайна ситуація місцевого характеру. Вибух з подальшим горінням. Тіла під завалами. О 13:30 пожежу ліквідовано, на місці поліція і рятувальники", — сказав під час засідання Кабміну, яке проходить в ці хвилини, голова МВС Арсен Аваков.

Відзначимо, як повідомляє "Depo Харьков" з посиланням на прес-службу "Харківгазу", на газорозподільній підстанції проводили планові роботи.

"Це наші співробітники проводили роботи. Планові роботи були на ГРП Березівське. Аварії не було, це були планові роботи", — сказала прес-секретар "Харківгазу" Ольга Клименко.

Станом на 14:00 в харківській лікарні швидкої та невідкладної допомоги знаходяться восьмеро постраждалих П'ятеро з них — в опіковому відділенні (з них — двоє в реанімації, троє — у відділенні), один потерпілий у відділенні політравми, ще один потерпілий перебуває в операційній і буде направлений в травматологію, ще одного оглядають лікарі. У чоловіка гіпертонічний криз. Про це повідомили в прес-службі міської ради Харкова з посиланням на завідувача опікового відділення невідкладної допомоги Аслана Цогоєва.

Як писав KHARKIV Today, вибух на газорозподільній підстанції в Дергачівському районі стався сьогодні, 28 жовтня, о 11:47. Після вибуху природного газу відбулося сильне задимлення. Двоє людей загинули.

Крім того, після вибуху в Дергачівському районі до Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги поступило  шестеро людей. З них двоє перебувають у критичному стані, ще двоє — в дуже важкому.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.