Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дубль два. Суд по справі Кернеса розпочнеться в Полтаві через 10 днів

Розгляд справи за обвинуваченням Геннадія Кернеса і двох його охоронців у тортурах євромайданівців призначили на 28 лютого.

У Київському районному суді Полтави знову почнуть розглядати кримінальне провадження щодо харківського мера.

Судове засідання призначене на десяту годину ранку 28 лютого. На ньому вдруге розглянуть справу по звинуваченню Кернеса і його охоронців у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів євромайдану. Інформація про це опублікована на сайті суду.

Судити мера Харкова буде голова Київського районного суду Полтави Володимир Шиян, в цей день у нього призначене тільки одне засідання. Раніше Шиян скаржився на незаконний обыск. Дозвіл на проведення обшуків в архіві суду Полтави видав слідчий суддя Московського райсуду Харкова Андрій Скотар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готов ездить в Полтаву": Кернес раскрыл планы на дело о пытках

Нагадаємо, 31 января Апелляционный суд Полтавы принял решение вернуть дело по обвинению Кернеса в суд первой инстанции — Київський райсуд Полтави. Таке рішення було прийняте через півтора року розгляду апеляції потерпілих і їх адвоката. 13 лютого в Київський районний суд Полтави поступило кримінальне провадження за обвинуваченням Харківського міського голови і двох його охоронців — Віталія Блінніка і Євгена Сміцького.

Як писав KHARKIV Today, 2 березня 2015 року городскому голове Харькова и двум его охранникам сообщили о подозрении по трем статьям Уголовного кодекса Украины. Їх звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів євромайдану — Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна.

Відзначимо, в серпні 2018 року справу за обвинуваченням Кернеса закрили. Всього провели 75 засідань. Однак з липня прокурори, постраждалі і їх захист перестали ходити на засідання. Суд вирішив, що прокурори пропускали засідання без поважної причини. Раніше захисники Кернеса запевняли, що меру важко їздити на засідання в сусідній облцентр і неодноразово клопотали про перенесення розгляду в інший суд.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.