Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

ДТП на проспекті Науки в Харкові: підозрюваному обирають запобіжний захід

Фото: Сергей Козлов / KHARKIVT Today
Прокуратура просить взяти водія під варту без права внесення застави.

У прокуратурі вважають, що підозрюваний може покинути Україну, тому його потрібно помістити до слідчого ізолятора. Крім того, його вже притягували до адміністративної та кримінальної відповідальності.

9 листопада в Київському районному суді Харкова проходить засідання щодо обрання запобіжного заходу 22-річному громадянину Єгипту Алі Хенді, який збив на проспекті Науки чотирьох пішоходів на острівці безпеки. Прокуратура просить у суду відправити підозрюваного під варту без права внесення застави. Про це повідомив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Сьогодні ми направили клопотання щодо підозрюваного. Просимо, щоб до нього було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Оскільки особа — іноземець, він може виїхати за територію України, законно чи не законно, будь-яким способом. Відтак до нього не буде застосовано відповідальність за те, що він зробив. Також особа — фігурант іншого кримінального провадження, де стосовно нього вже застосовано заставу. Проте він зробив інше кримінальне правопорушення. Також є розуміння, що особа неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху", — сказав прессекретар прокуратури.

Кількості скоєних адміністративних правопорушень Чубенко не назвав, однак зазначив: "Їх багато. Це не одне, не два, нетри. Їх набагато більше".

Навесні 2020 року у відношенні Алі Хенді відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Він кілька разів ударив ножем чоловіків. Тоді його випустили під заставу в 105 тисяч гривень, суд продовжує розглядати справу.

"Він з групою інших осіб напав з хуліганських мотивів на інших осіб і завдав кілька ударів ножем. Скеровано обвинувальний акт до суду, розглядається по суті це кримінальне провадження. У ньому він — підозрюваний. Йому було обрано запобіжний захід із заставою в 105 тисяч гривень . Ввін скористався цією можливістю. За моєю інформацією, підозрюваний фігурує там в ситуації, коли він завдав ножові поранення іншим особам чоловічої статі", — пояснив Чубенко.

Проходити тест на драгер Хенді відмовився, він здав сечу і кров. Результати експертизи повинні прийти сьогодні ввечері або завтра, у вівторок. Свідків допитують.

Засідання суду почалося з невеликим запізненням. Підозрюваному знадобився перекладач. В ході засідання він сказав, що визнає провину і хоче попросити вибачення у постраждалих.

Нагадаємо, аварія на проспекті Науки сталася 7 листопада о 16:10

22- річний водій Volkswagen (громадянин Єгипту) наїхав на чотирьох пішоходів, які стояли на острівці безпеки. Трьох — 48-річного чоловіка, десятирічного хлопчика і жінку віком близько 50 років — госпіталізували до лікарні "швидкої допомоги".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.