Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Добкін не вірить в листи Кернеса з електронним підписом

Фото: slovoidilo.ua
Геннадий Кернес считает неразумными политические шаги Добкина.
Політик хоче розібратися і з'ясувати, що сталося насправді.

Добкін не виключає спробу захоплення влади в Харкові і кримінальні справи.

Ексмер Харкова і колишній губернатор Харківської області Михайло Добкін дав перше велике інтерв'ю після смерті Геннадія Кернеса, з яким їх пов'язували роки дружби та роботи. Політик розповів, що не вірить в листи Кернеса з електронним підписом і вважає, що "цю тему треба буде з часом розслідувати" — харків'яни повинні дізнатися правду — як все було. Про це він заявив у проєкті "Vласть vs Vлащенко".

"Я володію уривчастими якимись знаннями. Те, що стосувалося мене, моїх розмов. Я вважаю, що не на часі їх озвучувати, як-то кажуть, — на все свій час, а цей час ще не настав", — сказав Добкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін назвав головного конкурента на майбутніх виборах мера Харкова

На питання журналіста, чи озвучить  політик цю інформацію після виборів мера Харкова, Михайло Добкін відповів, що хоче спочатку "сам для себе розібратися, що насправді сталося".

"Тому що з моменту, який стався 17 вересня, коли Геннадія Кернеса відвезли на лікування до Німеччини, до моменту його смерті в ніч з 16 на 17 грудня, пройшло рівно три місяці ... Про нього говорили різне, що з ним говорили по телефону, що він йде на поправку, що він підписує за допомогою електронного підпису якісь документи-звернення, які приймають офіційні державою створені органи, припустимо територіальна виборча комісія. Хтось же підписував ці листи, якщо раптом не Кернес. Хтось же приймав рішення, що це вони будуть робити за нього. Тут, за великим рахунком, мова може йти про серйозне кримінальне розслідування, яке може потрапляти під статтю спроба захоплення влади. Ця стаття не має строків давності, але сліди залишаються чіткі", —розповів політик.

Добкін також акцентував увагу на тому, що листи, підписані електронним підписом Кернеса, ніхто не бачив, "але вони десь повинні бути".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мураєв розповів, за якої умови буде балотуватися в мери Харкова

Політик також підкреслив, що не може стверджувати все вищесказане, але є "дуже багато таких збігів, які наводять на думку, що все робилося, скажімо так, за "швидко написаним сценарієм". Для прикладу політик навів останню сесію "старої міської ради", на якій "приймалися зміни" при живому Кернесі".

"На той момент говорять, що він йде на поправку, він повинен приїхати ... Приймаються рішення про те, що будуть замість нього ділитися своєю владою і розподіляти владу без нього ... Сесія мала пройти в термін до 20 грудня, але це був вихідний день, значить 15,16, 17,18 ... Її призначають несподівано на 9, а 16 не стало Кернеса. Значить хтось міг знати теоретично, що він у вкрай важкому стані і лікарі дають несприятливі прогнози. Тоді, якщо це правда, хто підписував лист? У кого були ключі від електронного підпису Кернеса? ... Я харків'янин, я на минулих виборах голосував за Кернеса, я на цих виборах голосував за Кернеса. Я хочу знати правду. Я маю на це право", —заявив Добкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хто буде мером — не мені вирішувати": Аваков прокоментував майбутні вибори в Харкові

Раніше KHARKIV Today писав, що в новорічну ніч Михайло Добкін натякнув про своє бажання зайняти місце Кернеса. Політик записав новорічне звернення, яке завершив фірмовим жестом Геннадія Кернеса — "Victory" і словами: "Все буде Харків!".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.