Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Добкін не прийшов до суду по "кооперативній схемі"

Михаил Добкин. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Засідання в черговий раз не відбулося, його перенесли на два тижні.

Колегія суддів не змогла зібратися, на судове засідання прийшли не всі обвинувачені та їхні адвокати.

Сьогодні, 6 жовтня, чергове підготовче засідання по "кооперативних схемах" в Дзержинському районному суді не відбулося.

"Одна з суддів — Катерина Аркатова у відпустці. Головуючий суддя Олексій Шишкін — в нарадчій кімнаті. Прийшли троє обвинувачених, серед них не було Михайла Добкіна, двоє адвоків і прокурор", — розповіла KHARKIV Today прес-секретар суду Руслана Тягунова.

Обвинувачені екс-мер Харкова Михайло Добкін, колишній головний архітектор Сергій Чечельницький, заступниця Кернеса Тетяна Овіннікова, радник Кернеса Борис Баронін, Володимир Конюхов (має відношення до ЖБ-1) і засновник житлового кооперативу Андрій Кітченко повинні зібратися на лаві підсудних 20 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін розповів, чому передумав йти в мери Харкова

Нагадаємо, до цього учасники судового засідання не змогли зібратися 22 липня. У червні засідання суду відклали в зв'язку з заявою адвокатів про його перенесення. Через карантин засідання не відбулося у травні, і в липні.  До цього — 5 березня суд у цій справі не відбувся, бо не прийшов екс-головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. За словами його адвоката Юлії Плетньової, він знаходився на стаціонарному лікуванні в Інституті проблем ендокринної патології.

Судове засідання також не відбулися у лютому. На місці не виявилося одного учасника процесу і одного адвоката. До цього засідання не з відбулося 16 грудня 2019 року. Тоді в суд не з'явилися адвокати Бароніна. 4 листопада 2019 року підготовче судове засідання не відбулося, оскільки хворів Добкін. До цього — 19 вересня 2019 року слухання справи про "кооперативні схеми" не відбулося, оскільки один з обвинувачених, Володимир Конюхов, не з'явився, а захисниця Сергія Чечельницького Юлія Плетньова запізнилася на півгодини.

Нагадаємо, в 2014 році прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Михайла Добкіна за кількома статтями. За версією слідства, екс-мер Харкова та інші підозрювані чиновники незаконно передали в приватну власність понад сімдесят гектарів землі на загальну суму понад 200 мільйонів гривень.

Восени 2018 року провадження про "кооперативні схеми" передали до Дзержинського районного суду Харкова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.