Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

До Харківської облради увійшли 45 "бувалих" депутатів

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Серед новообраних депутатів 34 жінки і 86 чоловіків.

Депутатами Харківської обласної ради VIII скликання стали представники п'яти партій.

Найбільше новообраних депутатів у віці від 35 до 50 років. У минулому скликанні також більшість депутатів входила до цієї вікової групи. Про це повідомили на сайті Харківської облради.

"До Харківської обласної ради VIII скликання були обрані 120 депутатів від п'яти політичних партій. Серед депутатів 34 жінки і 86 чоловіків", — розповів голова Харківської облради VII скликання Сергій Чернов.

Вікова розбіжність в порівнянні з депутатами попередньої каденції незначна:

  • 17 обраних депутатів у віці до 35 років (в VII скликанні — 18 депутатів);
  • 57 обраним депутатам не виповнилося 50 років (раніше — 58);
  • 29 обраних депутатів у віці до 60 років (було 37);
  • 17 обраним депутатам більше 60 років (в VII скликанні —13 депутатів).

Наймолодшому депутату новообраної ради — Павлу Стовбовому з Балаклії в кінці грудня виповниться 23 роки. Він балотувався від "Блоку Кернеса — "Успішний Харків". Павло Столбовий займається підприємництвом, він — син чинного і новообраного міського голови Балаклеї Івана Столбового.

Найстаршим депутатом VIII скликання стане Олена Гречаніна, в кінці грудня їй виповниться 84 роки. Вона працює генеральним директором "Міжобласного спеціалізованого медико-генетичного центру рідкісних (орфанних) захворювань", обиралася від "Блоку Кернеса — "Успішний Харків".

"Гендерна квота у виборчому законодавстві дещо збільшила жіноче представництво в обласній раді. Тепер майже третина депкорпусу (28%) — жінки, їх у VIII скликанні 34. У минулому складі ради було 23 жінки, тобто 19%", — додав Сергій Чернов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК опублікувала імена мерів всіх міст в Харківській області

45 новообраних депутатів отримували підтримку виборців і на минулих виборах до Харківської облради. Тричі поспіль обиралися сім депутатів: Тетяна Біловол, Анатолій Гацько, Іван Горішний, Віктор Остапчук, Віталій Панов, Ігор Райнін, Андрій Хвесик. Вчетверте депутатами стали шість чоловік: Сергій Чернов, Валерій Білокудря, Олег Каратуманов, Людмила Немикіна, Володимир Святаш, Андрій Стронов.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.