Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Діти хочуть до школи: в Харкові мітингували проти онлайн-навчання

Акция против онлайн-обучения под стенами ХОГА. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today
Під стінами ХОДА зібралися більше 200 протестувальників.

До протестувальників вийшла директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анжеліка Крутова.

У середу, 22 липня, під стінами Харківської обласної державної адміністрації зібралися батьки, діти і педагоги. Вони просили повернути "живе" навчання в школах. В руках учасники мітингу тримали плакати з написами "Ми хочемо вчитися в школі", "Діти хочуть в школу", "Проти онлайн-школи".

"Я педагог і мама дитини, яка в цьому році піде в перший клас. Я хочу, щоб моя дитина навчалася за класичною схемою, вживу, оффлайн, не дистанційно, не з переліком якихось окремих предметів, які пропонують проводити дистанційно, не по змішаній системі, коли частина навчання проходить за класичною схемою, частина дистанційно. Я педагог, який має досвід роботи під час карантину дистанційно онлайн. Це дуже важко і неефективно, на мій погляд. Я не думаю, що це той критичний захід, який дійсно є вирішальним в боротьбі з оголошеною пандемією коронавірусу", — повідомила KHARKIV Today учасниця мітингу Наталія.

дети
Серед присутніх було чимало дітей. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні продовжили адаптивний карантин і ввели чотири рівні небезпеки

Як повідомляє "Суспільне", до протестувальників вийшла директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анжеліка Крутова. За її словами, на нараді за участю голови облдержадміністрації Олексія Кучера було прийнято рішення, що в країні продовжать "живий навчальний процес".

"У Харківській області прийнято рішення про "живий" навчальний процес. Студенти, школярі — всі підуть навчатися до  класів, аудиторій. В садочки. Цього року у нас в області відкривається п'ять нових шкіл, п'ять нових садків. Уже наймаються працівники", — повідомила Крутова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.