Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Директора фірми, через якого переплатили на будівництві амбулаторії, судитимуть

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Керівника фірми звинувачують у службовій недбалості.

Роботи по будівництву виконував субпідрядник, якому не сказали, що в проектно-кошторисній документації вказані більші обсяги робіт, ніж він виконав.

У грудні 2018 року директор фірми, користуючись службовим становищем, уклав договір субпідряду з будівництва амбулаторії в Чугуївському районі. Субпідрядник виконав будівельні роботи в менших обсягах і використовував меншу кількість будматеріалів, ніж вказано в проектно-кошторисній документації.

Щоб отримати оплату, він надав підряднику акт виконаних робіт, не знаючи про те, що вони не відповідають фактично виконаним роботам і обсягам використаних матеріалів. Відносно директора фірми-підрядника, який не проконтролював якість робіт, передали до суду обвинувальний акт. Про це повідомили в прокуратурі в Харківській області.

"Замовником робіт була одна з селищних рад зазначеного району. Директор фірми-підрядника передав відповідні документи голові селищної ради, на підставі чого на розрахунковий рахунок субпідрядника перерахували оплату. Загальна сума збитків, завданих державі зазначеними діями директора фірми-підрядника, становить майже 600 тисяч гривень", — пояснили в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області будуть судити директора фірми, обвинуваченого у привласненні грошей на ремонті мосту

Обвинуваченого судитимуть за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та штраф від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше директора цієї фірми підозрювали в завищенні фактичного обсягу виконаних робіт та внесення в акти недостовірних даних по будівництву цієї амбулаторії.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.