Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Деякі харків'яни оплачуватимуть доставку газу за новою ціною

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
газ, цена на газ, Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Нова вартість буде встановлена для нових споживачів і тих, хто газом не користується.

Ціна за послугу з доставки газу буде формуватися з урахуванням газового обладнання плити, колонки або автономного опалення. Нові платіжки споживачі отримають вже в квітні, за січень і лютий суму перерахують.

Нові споживачі і домогосподарства, які користуються газом менше дев'яти місяців, або взагалі не використовують його — будуть платити за доставку газу від 1,17 гривень до 9,42 гривень. Про це повідомили в прес-службі "Харківміськгазу" з посиланням на постанову від 6 березня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіжки за доставку газу оскаржили в суді

Сюди входять і домогосподарства, яким припинили постачання газу, опломбували лічильник, але не відключили від системи газопостачання.

Нова сума доставки газу буде залежати від наявності газового обладнання. Так, розмір мінімальної плати для домогосподарств з газовою плитою складе 1,17 гривню, для будинків з газовою плитою і колонкою — 3,78 гривні, з автономним опаленням — 9,42 гривень.

Платіжки з новою ціною за доставку газу харків'яни отримають в квітні. У "Харківміськгазі" пообіцяли перерахувати платіжки з доставки газу для зазначених категорій споживачів за січень і лютий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спасибо газу за доставку — БЛОГ

Нагадаємо, ціну за доставку газу розраховують індивідуально, це залежить від використаного обсягу газу в минулому "газовому" році — з 1 жовтня 2018-го по 30 вересня 2019-го. Щомісячний платіж за доставку газу можна розрахувати, якщо поділити обсяг використаного газу на 12 частин і помножити на діючий тариф доставки газу. З 1 січня 2020 року тариф на доставку блакитного палива становить 36 копійок (з ПДВ) за кубометр.

Як писав KHARKIV Today, в лютому споживачі стали отримувати дві платіжки за газ.

Раніше вартість і доставка блакитного палива вказувалася в одній платіжці, але з 2020 року доставку виставляють окремим рахунком.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.