Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чому справу Кернеса почнуть слухати в Полтаві заново

Геннадий Кернес. Фото: Харьковский горсовет
Розглядати звинувачення Геннадія Кернеса і двох його охоронців у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам євромайдану почнуть заново. Справу в суді першої інстанції закрили, порушивши законодавство.

У рішенні Полтавського апеляційного суду сказано, що немає об'єктивних даних про відмову прокуратури від обвинувачення при розгляді справи в суді першої інстанції.

Документ опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень 10 лютого. Згідно з рішенням, прокурори просили відкладати судовий розгляд, зокрема, через хворобу.

"Прокурори під час судового розгляду кримінального провадження не здійснювали ніяких визначених законом дій, спрямованих на відмову від підтримання державного обвинувачення. А сам по собі факт неявки прокурора в судове засідання, навіть без поважних причин або без повідомлення про причини неявки, на відміну від потерпілого, не може прирівнюватися до відмови від обвинувачення і не може привести до закриття кримінального провадження на цих підставах. Отже, висновки суду про відмову прокурора від підтримання державного обвинувачення тощо суперечать вимогам кримінального процесуального закону ", — йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Козыри есть, их масса!", — экс-прокурор Александр Ганилов о перспективе дела Кернеса

Як писав KHARKIV Today,  31 января Апелляционный суд Полтавы принял решение вернуть дело по обвинению Кернеса в суд первой инстанции  — Київський райсуд Полтави. Таке рішення було прийнято через півтора року розгляду апеляції потерпілих і їх адвоката.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року городскому голове Харькова и двум его охранникам сообщили о подозрении по трем статьям Уголовного кодекса Украины. Їх звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам євромайдану  — Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.