Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Члену Нацкорпусу, який розпорошив сльозогінний газ в обличчя копу, оголосили підозру

Організатора мітинга Андрія Лесика виводять із сутички. Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Андрей Лесик
За заподіяння легких тілесних ушкоджень хлопцеві загрожує до п'яти років ув'язнення.

Члену Національного корпусу, який під час протистояння перед будівлею Харківської облдержадміністрації розпорошив газ з  балончика в обличчя правоохоронця, пред'явили підозру.

Про це стало відомо KHARKIV Today з власних джерел у правоохоронних органах.

Слідчі Київського районного відділу поліції кваліфікували його дії за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 27 січня представники "Опозиційної платформи – За життя" хотіли провести акцію на підтримку російської мови. Вони протестували проти нової редакції закону "Про освіту" та вимагали не закривати в Харкові російськомовні школи. Але акція закінчилася не розпочавшись: до ХОДА вийшли представники "Національного корпусу" та інших патріотичних організацій. Вони скандували: "Чемодан! Вокзал! Росія!". Між представниками двох мітингів зав'язалася бійка. Оскільки проукраїнських мітингувальників було більше приблизно в два рази, вони почали відтісняти прихильників ОПЗЖ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітинг за російську мову в Харкові закінчився бійкою (ВІДЕО)

В якийсь момент, хтось із учасників розпорошив сльозогінний газ, від якого постраждали правоохоронець, керівник міського осередку ОПЗЖ Андрій Лесик, а також знімальна група телеканалу "СТБ" – Олександр Бринза і Марія Малевська.

Як стало відомо KHARKIV Today, у поліцейського діагностували опік рогівки очей, що кваліфікували як легке тілесне ушкодження.

Якщо провину 24-річного хлопця доведуть, за "умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням службових обов'язків", йому загрожує обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.