Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Це штучно було підпалено": Кучер про пожежу в Дворічанському районі

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Через дві доби вогонь на сході Харківської області локалізували.

Без житла залишилися жителі вигорілого села Гороб'ївка —  33 людини.

2 вересня вогонь спалахнув одразу в трьох районах Харківської області, на кожній пожежі було по три вогнища горіння. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Після того як повідомили, що розвивається ця пожежа, через п'ять хвилин виїхали машини для того, щоб її гасити. Але я вже повідомляв про це, дуже дивним чином у нас горіло одночасно три райони і майже в кожному районі було по три вогнища. В Дворічанському районі, зокрема, біля Гороб'ївки, яка вигоріла, цей населений пункт перебував у лісі. Зрозуміло, що якщо горить ліс, то незворотнім було, що загоряться будинки. Були внесені до Реєстру досудових розслідувань дані про підпал, зараз це розслідується. Моя особиста думка, що це штучно було підпалено", — розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери розповіли, яка допомога потрібна власникам згорілих будинків в Дворічанському районі

Олексій Кучер обіцяє, що 22 згорілих будинки в Гороб'ївці опишуть максимально швидко — щоб люди могли отримати фінансову допомогу з бюджету.

"Вчора я провів комісію КТЕБ та НС для того, щоб ми визначили цю подію надзвичайною ситуацією регіонального рівня і мали можливість після описати пошкоджене майно, передати всі ці документи до Кабміну і отримати для людей компенсацію", — пояснив голова Харківської ОДА.

Як писав KHARKIV Today, пожежа в Дворічанському районі спалахнула 2 вересня. Загальна площа горіння склала 500 гектарів, з лісу вогонь перекинувся на житлові будинки. У селі Гороб'ївка він  знищив  22 будинки, без житла залишилися 33 людини.

Вдень, 3 вересня, з жителями Гороб'ївки зустрічався голова МВС Арсен Аваков. Він пообіцяв, що господарі знищених будинків отримають компенсацію в розмірі близько 300 тисяч гривень. Тим, хто постраждав менше, також будуть виплати. Оцінювати наслідки пожежі довірили спеціальній комісії. Увечері, 3 вересня, голова Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив, що в зв'язку з пожежами в Дворічанському районі Харківської області оголосили надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.