Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Це повністю сфабриковано": другий підозрюваний в торгівлі посадами відправиться до ізолятора

Василю Собченку під час обрання запобіжного заходу викликали "швидку" до суду. Як і перший підозрюваний Ігор Дроздов, він вважає себе невинним, але поки відмовляється давати свідчення.

Василю Собченку під час обрання запобіжного заходу викликали "швидку" до суду. Як і перший підозрюваний Ігор Дроздов, він вважає себе невинним, але поки відмовляється давати свідчення.

У Дзержинському районному суді Харкові обрали запобіжний захід для другого підозрюваного в торгівлі посадами. 68-річному Василю Собченку викликали "швидку" допомогу в зал засідань, на вимогу адвоката журналістів видаляли із зали під час оголошення медичних діагнозів підозрюваного. 

Прокурор Роман Петренко, як і в першому випадку, зажадав для Собченка тримання під вартою або заставу в сумі 5 мільйонів гривень. Адвокат долучила до матеріалів справи виписки з історії хвороби, характеристику з місця роботи, повідомила, що її клієнт учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, інвалід 2 групи. Вона просила для клієнта цілодобовий домашній арешт. За словами підозрюваного, він керує фірмою "Тайга". Про те, що сталося в ресторані і яке відношення він має до історії з продажем посад, Собченко поки не розповів.
"Може, завтра я дам свідчення, які всі покажуть. Я не згоден, тому що я не винен. Це просто підстава через жадібність, через нерозуміння, просто людська проблема через заздрість і незрозумілих дій. Це повністю сфабриковано, незрозуміло", — сказав підозрюваний.

Коли суддя Ігор Семиряд пішов до нарадчої кімнати, Василю Собченку викликали "швидку" допомогу. Підстав для госпіталізації не було. У результаті суддя ухвалив рішення про взяття під варту до 31 липня з правом внесення застави в сумі 3,5 мільйона гривень.

Дізнавшись про запобіжний захід, Собченко сказав, що буде "вішатися".

"Я ні в чому не винен, це гра. Це потрібно Бондаренко, її чоловікові", — сказав підозрюваний. Він додав, що давно знайомий з родиною Бондаренків.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.