Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Більша частина харків'ян зібралися голосувати на місцевих виборах

Фото: KHARKIV Today
На поліпшення після виборів сподіваються 26%, чекають погіршення 7% виборців.

Більшість жителів Харківської області підуть на місцеві вибори, при цьому вважають, що після них нічого не зміниться.

Місцеві вибори призначені в Україні на 25 жовтня. Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування, щоб дізнатися настрої і очікування виборців.

За їхніми даними, серед опитаних українців 44% довіряють президенту Володимиру Зеленському. Рівень довіри до нього вище, ніж у Юрія Бойка (24%), Юлії Тимошенко (22%) і Петра Порошенка (22%).

Соціологи уточнили, рівень довіри до діючого глави держави вищий, ніж за аналогічний період каденції був у екс-президентів Петра Порошенка (25%) і Віктора Януковича (26%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція почала фіксувати порушення виборчого законодавства: ситуація в Харківській області

Рішення проголосувати на місцевих виборах взяли 55% жителів Харківської області. Сумніваються 22% опитаних, називають малоймовірним похід на виборчі дільниці 14% і вважають це можливим 9%.

При цьому 57% опитаних в нашому регіоні вважають, що в їхньому населеному пункті після виборів нічого не зміниться. На поліпшення сподіваються 26%, чекають погіршення 7%.

Також в українців дізналися, за які парламентські партії вони готові голосувати. У лідерах "Слуга народу" з 25,7% голосів. Менший результат у партій "Опозиційна платформа — За життя" (16,7%), "Європейська солідарність" (15,6%). Виборці підтримали б не більше ніж 10% голосів "Батьківщину" (9,4%), Радикальну партію (6%), "Голос" (4,3%), "Силу і честь" (4%) і партію Шарія (3 , 5%). Рейтинг інших політичних сил — нижче 3%. Тих, хто не визначився, серед опитаних українців близько 14%.

Инфографика: Группа "Рейтинг"
Інфографіка: Група "Рейтинг"

Нагадаємо, раніше партія "Слуга народу" представила свого кандидата на посаду Харківського міського голови Нагадаємо, раніше партія "Слуга Народу" представила свого кандидата на посаду Харківського міського голови — ним став голова ХОДА Олексій Кучер. Також про намір балотуватися повідомили діючий мер Геннадій Кернес, нардеп Олександр Фельдман, представник партії "Демократична Сокира" Микита Соловйов, позафракційний депутат міськради Ігор Черняк и волонтер Олег Абрамичев, від партії "Європейська Солідарність" і голова громадської організації "Міські реформи" Олександра Нарижна від партії "Голос". 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.