Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Аваков пообіцяв жорстко реагувати на підкуп і провокації

Міністр внутрішніх справ попередив кандидатів, що буде жорстко припиняти порушення на місцевих виборах.

Арсен Аваков зробив заяву в зв'язку з початком виборчого процесу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в зв'язку з початком виборчої кампанії закликав кандидатів дотримуватися чинного законодавства, не порушувати правила агітації, не вдаватися до незаконних схем і не розхитувати ситуацію на своїх округах. Заяву міністра у вівторок, 8 вересня, опублікували на сторінці підконтрольного йому відомства в Facebook.

"Хочу попередити: в МВС України досить сил, засобів і мотивації для контролю виборчого процесу. Ми будемо жорстко реагувати на всі спроби організації "передвиборчих сіток", підкуп виборців, провокації та інші порушення!", — заявив Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стартувала виборча кампанія

За його словами, інформація про такі спроби з боку деяких громадян вже з'являється. З боку яких саме — міністр не уточнив.

Голова МВС заявив, що правоохоронці тісно співпрацюють з Центральною виборчою комісією і "Громадянською мережею "Опора", які моніторять передвиборчі перегони і фіксують порушення.

"У Національній поліції працює спеціальний підрозділ, який перевіряє всі повідомлення. Тому, якщо у вас є інформація про порушення виборчого процесу, вам необхідно звернутися за телефоном: 044-254-97-56", — сказав Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області створили 14 виборчих округів

Міністр внутрішніх справ звернув увагу на той факт, що ці вибори будуть проходити в умовах пандемії СOVID-19 і карантину. Він попросив кандидатів і їхні передвиборчі штаби взяти до уваги особливі умови проведення масових заходів і не ризикувати здоров'ям виборців.

"Жодна партія і жоден кандидат не отримає преференцій від МВС чи поліції, але кожен може розраховувати на захист і забезпечення своїх законних прав", — зазначив голова відомства.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня.

KHARKIV Today раніше писав про те, що дитину залучили до агітації за партію Світличної.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.