Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Авакін хоче стати нардепом в окрузі Кучера

Офіційних кандидатів в парламентарії в 179 окрузі — 14. Але кількість претендентів в нардепи зростає.

Крім двох Світличних, на окрузі Олексія Кучера хоче зареєструватися ще один кандидат з цікавим прізвищем — Дмитро Авакін.

Прізвище цього кандидата викликає асоціацію з прізвищем міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Він йде на вибори по 179 округу (входить Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський і Сахновщинський райони) як самовисуванець. Про це Дмитро Авакін повідомив KHARKIV Today.

Згідно з декларацією кандидата, він — підприємець, за рік заробив майже 110 тисяч гривень. У Авакіна і його дружини є по квартирі в Харкові.

Увечері 12 лютого подала декларацію кандидата в нардепи адвокат  Яна Світлична. У Комітеті виборців її назвали технічним кандидатом екс-голови Харківської ОДА  Юлії Світличної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не взяли до Нацради і в ХОДА. Куди не пройшла Світлична

 

Жоден з цих людей поки не є офіційним кандидатом в парламентарії на 179 окрузі. Центральна виборча комісія зареєструвала 14 претендентів у нардепи.

Увечері 13 лютого офіційне право брати участь на позачергових виборах отримали 4 кандидати:

35-річна Ірина Бондар працює консультантом з маркетингу в газеті "Харьковские известия" і йде на вибори від партії "Нові рубежі".

60-річний Валентин Захаров працює страховим агентом і буде в бюлетені представляти партію "Блок опозиційних сил".

51-річна Ольга Коваленко працює директором фірми і балотується до Верховної Ради від партії "Жінки за майбутнє".

59-річний Ігор Найда працює помічником генерального директора і йде на вибори від партії "Українці разом".

Нагадаємо, представляти партію "Слуга народу" на виборах буде Вікторія Алексейчук, партію "Нове життя" — Ігор Федоренко, "Власну силу" — Каміль Кирпичов. Стати нардепами хочуть екс-начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко, житель Харкова Кирило Оксень і самовисуванець, член партії "Опозиційна платформа — За життя" Олександр Діденко.

Нагадаємо, першим кандидатом, якого зареєструвала ЦВК в 179 окрузі, став Ігор Швайка. Він балотується від політичної партії "Свобода". Потім стали відомі імена ще трьох кандидатів — жителів Дніпра, Львова та Києва.

Вибори в 179 окрузі відбудуться 15 березня. Кандидати в нардепи повинні подати документи в ЦВК для реєстрації до 13 лютого. Позачергові вибори на цьому окрузі призначили тому, що 5 листопада нардепа від 179 округу Олексія Кучера президент Зеленський призначив головою Харківської ОДА. Тому Кучер склав повноваження парламентаря і цей виборчий округ у Верховній Раді повинен представляти інший народний обранець.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.