Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Антирейтинг лікарень Харківської області з підтвердженим COVID-19

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
У Харківській області коронавірус зафіксували у 115 медпрацівників, у більшості хвороба протікає безсимптомно, у важкому стані — одна людина

У Харківській області коронавірус зафіксували у 115 медпрацівників, у більшості хвороба протікає безсимптомно, у важкому стані — одна людина  

Коронавірус підтверджений у 115 співробітників з 30 медичних установ Харківщини. В антирейтингу за кількістю хворого медперсоналу — 4 лікарні. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

"Найбільша кількість захворілих — це 25 харківська міська лікарня, 23 медпрацівники констатовано. На другому місці Чугуївська ЦРЛ — 9 і третє місце у нас, по 6 — Валківська ЦРЛ та Обласна психіатрична лікарня", — розповів Кучер.

За інформацією директора Харківського лабцентру Любові Махоти, 12 медиків з підтвердженим діагнозом перебувають в лікарнях.

"На сьогоднішній день із 115 хворих 8 видужали, 12 госпіталізовано, 1 людина у важкому стані. Основна маса на сьогоднішній день медпрацівників — це безсимптомний перебіг або легка форма захворювання",— розповіла Махота.

За її словами, в Харківському обласному бюро судово-медичної експертизи захворювання виявили у співробітника, який не займається розтином і міг підхопити вірус у побуті.

"Там захворів медреєстратор, який не має ніякого відношення до розтину тіла і взагалі до контакту з хворими COVID-19. Потрібно розуміти, що медпрацівники такі ж люди, як ми з вами, і вони також можуть заразитися в побуті і прийти на роботу і принести туди захворювання", — підкреслила директор Харківського лабцентру.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.