Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У харківському театрі зроблять укриття майже за мільйон гривень

ХНАТОБ. Фото: Reuters
Облаштування підвалу профінансують із міського бюджету.

Театр готується давати виступи в укритті.

У п'ятницю 1 грудня на позачерговому засіданні Харківської міської ради ухвалили рішення про внесення змін до бюджету громади на 2023 рік. Депутати, зокрема, передбачили 800 000 гривень на капітальний ремонт приміщень підвалу Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка. Це протирадіаційне укриття, повідомили у Харківській міській раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: E-спектакль. Чи перейдуть харківські театри в режим онлайн?

Нагадаємо, ще у квітні 2023 року Рада оборони Харківської області заборонила проводити культурні заходи у всіх місцях. Винятком стали приміщення Театрально-концертного центру у Малому залі Оперного театру, "ЄрміловЦентр" у підвалі університету імені Каразіна, метрополітен.   

Як повідомляла 1 листопада інформаційна агенція Reuters, ХНАТОБ планує розпочати виступи у підвальному приміщенні. У театрі вже облаштовують підвал: встановили сцену, монтували оркестрову яму й ставили ряди сидінь для глядачів. Співробітники театру сподівалися, що отримають дозвіл від міської влади на проведення виступів саме в цьому укритті. Трупа вже провела генеральну репетицію і хоче поновити опери на сцені.

Головний інженер театру Андрій Турлобеков розповів, що театр проєктували за радянських часів як залу для з'їздів компартійців, приміщення міцно збудовані.

"Будівля витримує багато, це монолітна і безпечна конструкція. Еліта, для якої вона створена, повинна була бути безпечною", — сказав Турлобеков.

з
ХНАТОБ. Фото: Reuters

Як писав KHARKIV Today, наприкінці жовтня звільнився генеральний директор ХНАТОБу Олег Орищенко. Він працював на цій посаді майже дев'ять років, а в ХНАТОБі — майже 10. В Оперу Орищенко перейшов з філармонії.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.