Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Олег Синєгубов пояснив, чому харківським театрам не можна працювати

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Голова ХОВА підтримує рішення про заборону масових культурних заходів.

Рада оборони навряд чи перегляне рішення про заборону проведення масових заходів у Харківській області. Про це просила Харківська обласна рада за підтримки Мінкульту.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов вважає, що Рада оборони прийняла правильне рішення і змінити його можна буде лише за умови зміни військової обстановки в регіоні, але не раніше, ніж ракети С-300 перестануть летіти з сусіднього Бєлгорода. До тих пір не можуть працювати навіть театри, у яких є облаштовані сховища. Ці розмови він назвав маніпуляцією.

"Це було рішення колегіального органу, Ради оборони Харківської області. Було прийняте рішення щодо заборони проведення масових заходів. Основна теза: якщо безпекова ситуація не дозволяє проводити там заходи, ми маємо взяти на себе відповідальність і заборонити заходи, піклуючись про безпеку людей. Наприклад, наш Оперний театр: велика зала небезпечна, однак мала зала у напівцокольному приміщенні дозволяє убезпечити людей. На паркінгах можна проводити заходи, у метрополітені можна. Далі про маніпуляції: якщо в театрі є сховище або укриття і вони декларують, що у випадку повітряної тривоги вони зупинять виставу і спустять людей до укриття. А тепер цифри. Скільки летить ракета С-300? 30-40 секунд. От просто запропонуйте їм пів тисячі людей за менш ніж хвилину спустити в укриття. Ось і все. По такому алгоритму ми би мали дозволити відкриватися школам, дитячим садкам. На жаль, поки що до нас долітають С-300. Коли ситуація зміниться, будемо міняти рішення", - повідомив Синєгубов журналістам 27 квітня.

Нагадаємо, 18 квітня набуло сили рішення Ради оборони Харківщини про заборону масових заходів.  Департамент культури та туризму Харківської обласної військової адміністрації на виконання рішення Ради оборони заборонив усі культурні заходи в місті. Виняток - приміщення Театрально-концертного центру, що знаходиться в Малому залі Оперного театру та приміщення "ЄрміловЦентру" у підвалі університету імені Каразіна, а також метрополітен.  У театрі ляльок хотіли скаржитися на необдумане рішення обласної адміністрації Міністерству культури України та особисто президенту. 

Згодом голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко за підтримки Міністерства культури написала листа голові ХОВА Олегу Синєгубову з проханням переглянути рішення Ради оборони щодо театрів, у яких є укриття, що отримали дозволи від ДСНС.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.