Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Найстарший у світі тенісист із Харкова став героєм британського фільму

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Леонід Станіславський — 99-річний тенісист.

Режисер Ден Лобб зняв фільм про тенісистів поважного віку "Сивочолі гравці".

Одним із головних героїв документальної стрічки став харків'янин Леонід Станіславський. Колишній інженер на пенсії взяв до рук ракетку у 90 років і досі успішно виступає на міжнародних змаганнях. 

Події фільму розгортаються чотири року тому на чемпіонат світу серед ветеранів тенісу у Хорватії, пише "Детектор Медіа". Герої фільму, гравці дуже поважного віку — француженка Етті (82 роки), американці Кінг (85) і Джон (87) — прибувають на чемпіонат. Особливу увагу тут привертає харків’янин Леонід  Станіславський, якому на той час було 95 років.

"Лобб зазирає до Станіславського додому: крихітна квартира в злиденній харківській "хрущобі", тенісні м’ячі та вимпели на полицях, чорно-біле фото дружини на стіні. "Моя мотивація — дожити до ста років". Більшу частину свого довгого життя пан Леонід прожив за "залізною завісою", хоча завжди хотів побачити світ: і ось саме завдяки грі мрії почали збуватися. Лобб показує, як Станіславський із майже дитячим захватом відкриває для себе Амстердам", — пише видання.

У відкритому доступі фільму немає.

Леонід Станіславський на початку повномасштабної війни виїхав із Харкова, він живе й тренується в Тракаї, в Литві. Цьогоріч їздив на ветеранський турнір в Австралію, зустрічався там із зірками тенісу та разом із ними зібрав 500 тисяч доларів для України. За пропозицією найстаршого тенісиста планети Міжнародна федерація тенісу створила нову вікову категорію для змагань — 90+.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.