Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський музей запускає новий відеопроєкт

Відвідувачам обіцяють ексклюзивні історії про експонати.

У музеї кажуть: карантин переконав, що потрібно розвивати роботу в онлайн- режимі.

Харківський історичний музей імені Сумцова запускає новий проєкт. Для того, щоб дізнатися цікаві історії про експонати, можна навіть не вставати з дивана. Серію відеороликів проєкту "Бачити більше" музейники розмістять в соціальних мережах. Про це повідомили на сайті музею.

У коротких відеоісторіях співробітники музею розкриють цікаві і маловідомі факти про експонати з колекції.

"Ми помітили, що багато відвідувачів музею пробігають експозиціями, звертаючи тільки поверхневу увагу на вітрини і предмети. Тож, люди часто втрачають важливу складову того, що робить експонати цінними, не помічаючи ні особливої ​​краси, ні цікавої історії. Ми сподіваємося продемонструвати, що музей значно цікавіший і сучасніший, ніж це може іноді здатися на перший погляд. До того ж, карантин останнього року остаточно переконав нас, що потрібно розвивати роботу в онлайні і пропонувати аудиторії цікавий і пізнавальний контент", — розповів завідувач другого наукового експозиційного відділу музею, учасник проєкту "Бачити більше" Костянтин Дубін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісня, яку виконала харків'янка, набрала рекордну кількість переглядів на YouTube

Відеоролики обіцяють публікувати на YouTube-каналі і на Facebook-сторінці музею раз в місяць. Перший епізод, присвячений одному з найвідоміших музейних експонатів — танку Mark V, який розташований у будівлі музею, вже доступний для перегляду за посиланням.

Раніше KHARKIV Today писав, що в Україні запустили сайт, присвячений Лесі Українці. Користувачі можуть знайти на сайті інформацію про її життя і творчість.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.