Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Французький режисер перерахує гонорар за "Слава Україні" на відновлення Ізюмської лікарні

Фото: Укрінформ.
Бернар-Анрі Леві презентує другий документальний фільм про війну в Україні.

Французький письменник і режисер Бернар-Анрі Леві презентує документальний фільм про Україну до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Усі свої гонорари від показу "Слава Україні" він перерахує до Фундації Олени Зеленської на підтримку постраждалих від війни. 

“До річниці повномасштабного вторгнення Бернар-Анрі Леві приїде до нас, щоб презентувати новий фільм “Слава Україні”. Чекаємо. Деталі згодом. “Путін сильний лише нашими слабкостями”, – він казав ще під час нашої Революції Гідності. Сьогодні ми сильні як ніколи, тому перемога неминуча», – зазначив Олександр Ткаченко. 

Стрічка "Слава Україні" була знята під час поїздок Леві в Україну після початку повномасштабного вторгнення Росії. 

1
Ізюмська лікарня після деокупації міста. Фото: zmina.info

"Я сподіваюся, що мій фільм "Слава Україні", навіть скромно, пролунає як заклик до країн-союзників продовжувати підтримувати Україну, робити більше і рятувати життя", – поділився Леві. 

За словами директорки Фундації Олени Зеленської Ніни Горбачової, пожертви будуть спрямовані на реконструкцію Ізюмської центральної міської лікарні. Це найбільший і найважливіший медзаклад у Харківській області, пише "УП. Життя".

Очікується, що документальне кіно вийде в прокат 22 лютого у Франції, а потім в США.

Нагадаємо, Перша леді України Олена Зеленська звернулася до підприємців, громадських діячів, мерів міст Франції та представників інших країн  під час міжнародної конференції "Солідарність з українським народом". У Парижі вона розповіла про лікарню в Ізюмі, яка постраждала через окупантів, та закликала допомогти відновити її. Це була опорна лікарня для кількох районів області, у якій щорічно лікувалися майже 150 000 людей.

Як писав KHARKIV Today, наприкінці листопада Президент України Володимир Зеленський нагородив ізюмського травматолога Юрія Кузнєцова орденом "За мужність" III ступеня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.