Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

До списку "30 до 30" увійшов хіп-хоп гурт із Харківщини

Фото: Instagram
Брати Аміль і Раміль Насірови допомагають ЗСУ, а Євген Володченко служить у добровольчому батальйоні.

З початку війни гурт "Курган & Агрегат" зібрав близько 7 мільйонів гривень. 

Національний список "30 до 30" — молодих українців, які відбудовуватимуть країну, втретє опублікував Forbes

"Тридцятка 2022-го не схожа на попередні: два претенденти — Роман Ратушний та Олександр Кукурба — загинули за час складання списку. Четверо номінантів перебувають у російському полоні. Війна не дивиться дату народження і забирає молодих, часто — найкращих", — розповіли укладачі списку.

Вони пояснили, що суть проєкту "30 до 30" — знайти та показати суспільству молодих людей, котрі впливатимуть на майбутнє своїх галузей. У цьогорічній тридцятці ті, хто захищає Україну сьогодні та здобуватиме перемогу завтра, ті, хто будуватиме нову Україну після перемоги. Саме вони — вірогідні творці нової української економіки, освіти та архітектури, вони розширюватимуть межі вітчизняного культурного простору.

"Де наші герої зараз? Захищають Україну на землі та в небі, забезпечують воїнів, збирають десятки мільйонів гривень на "Байрактари", перебувають у російському полоні, документують війну у книгах, фільмах та розповідають про неї у піснях та стендапі, попри все розвивають свої бізнеси, надають якісну освіту школярам та виборюють нагороди престижних спортивних змагань", — повідомили в Forbes.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слава Україні". Розроблену біженкою з Харкова монету викарбував банк Естонії

Зокрема у списку — майор ЗСУ та оборонець Маріуполя Сергій Волинський ("Волина"), керівник фонду "Повернись живим" Тарас Чмут, парамедик Катерина Поліщук з позивним "Пташка", пісні якої в підвалах "Азовсталі" зворушували цивільних та надихали до боротьби військових.  

Також у "30 до 30" — учасники гурту "Курган & Агрегат" із селища Близнюки (укрупнений Лозівський район): Аміль і Раміль Насірови та Євген Володченко. Війна зупинила їхній український тур з альбомом "Зембонджу", випуск треків, кліпів, а також прем’єру фільму Антоніо Лукіча "Люксембург, Люксембург", де брати Насірови — у головних ролях.

"Планів було багато. Але в нас їх вкрали", — поділився Аміль Насіров.

"Тепер Володченко служить у добровольчому батальйоні, Насірови допомагають ЗСУ. Від початку вторгнення зібрали близько 7 мільйонів гривень. Для збору донатів залучають лояльну аудиторію Instagram", — розповіли укладачі списку.

Після перемоги "Кургану & Агрегату" сподівається поїхати в тур Україною з Кримом та Донбасом. 

Нагадаємо, на Венеційській бієнале покажуть фільм "Люксембург, Люксембург" із братами Насіровими у головні ролі. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.