Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові знайшли вершкове масло-фальсифікат

Фото: ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області
Підроблене масло має інше маркування.

Жителів Харківської області просять повідомити про виявлення підробки масла.

ТОВ фірма "АПРЕЛЬ" повідомило про виявлення підробки на продукцію його виробництва — солодковершкового масла екстра 82,5%. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

У зверненні сказано, що на упаковці неправильно вказана назва підприємства-виробника: ТОВ "Фірма Апрель" замість ТОВ ФІРМА "АПРЕЛЬ". Також там промаркована дата виробництва — 31.03.2023.

"У разі виявлення фактів реалізації підробленого масла солодковершкового екстра 82,5% фейкового виробника ТОВ "Фірма Апрель" просимо інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області", — звернулися у ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області.

У зверненні потрібно вказати суб'єкт господарювання, який продавав масло-підробку, адресу місця продажу, супровідні документи до самого харчового продукту та додати чеки про купівлю такого масла.

У ГУ Держпродспоживслужби нагадали, що за продаж продуктів та кормів, маркування яких не відповідає законодавству, якщо це не створює загрози для життя та/або здоров'я людини або тварини, передбачений штраф у розмірі п'яти мінімальних заробітних плат для юридичних осіб та трьох мінімальних зарплат для фізичних осіб-підприємців (підпункт 22 пункту 1 ст. 65 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин").

масло
Фото: ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області
масло
Фото: ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області
масло
Фото: ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області

Як писав KHARKIV Today, у печиві з Румунії виробника Petit Beurre виявили високий вміст акриламіду. Багато країн світу визнали акриламід канцерогеном. Акриламід утворюється у продуктах під випікання та обсмажування при температурі понад 120 градусів та зниженій вологості.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.