Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Із борошна розмінованих полів на Харківщині спекли паски у Нью-Йорку

Фото: Ю. Свириденко.
Паски готували в українському ресторані Veselkа, який заснували українські біженці у середині XX cторіччя.

У Нью-Йорку до Великодня готували паски із борошна замінованих полів у небезпечній частині Харківщини. 

Поле на півночі області було заміноване, проте його очистили від російських боєприпасів, щоб посадити пшеницю. Коли збіжжя зібрали, його ледве не знищив ворожий обстріл. Цю історія розповіла перша віцепрем'єр-міністр, міністр економіки України Юлія Свириденко.

"Напередодні Великодня ми зібрали друзів України — дипломатів ООН, підприємців, меценатів і лідерів думок у США — аби разом спекти українську паску і продемонструвати світу єдність довкола питання безпеки української землі. Та це була не просто паска. Вона з борошна, зробленого із зерна, яке виросло на півночі Харківщини, що пережили прильоти й замінування. Ледь не згоріло в елеваторі після влучання поблизу зерносховища, але все ж потрапило до млина. Саме з такого врятованого зерна й приготували паску на іншому кінці планети", — написала Свириденко у Facebook.

Таким чином Україна віддячила партнерам, які допомагають розміновувати українську землю, з Німеччини, Японії, Італії, Кореї, Хорватії, Данії.

Нагадаємо, раніше у Харкові готували паски із борошна з розмінованих полів Херсонщини та Миколаївщини.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.