Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський пообіцяв Харкову урбан-парк, як у Києві

У урбан-парку будуть майданчики та обладнання для занять вуличними видами спорту.

Через два роки урбан-парки з'являться у всіх обласних центрах України.

У 2022 році у Харкові побудують урбан-парк на зразок того, що у вихідні відкрили у Києві. Про це повідомили в Офісі президента з посиланням на Президента України Володимира Зеленського.

"За словами президента, у 2022 році подібні парки будуть відкриті у Львові, Кропивницькому, Кривому Розі, Дніпрі, Харкові, Сумах, а у 2023-му заплановане їх відкриття майже у всіх обласних центрах і ще декількох великих містах України", — відзначили в Офісі президента.

Відзначимо, у суботу, 11 вересня, у Києві відкрили урбан-парк. На презентації був присутній Президент України Володимир Зеленський і президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Урбан-парк збудували за два місяці на території національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ) за програмою "Велике будівництво" і "Здорова Україна".

На території урбан-парку у Києві є скейт-парк для екстремальних вуличних культур, стрітфутбольний спот для тренувань з вуличного футболу, стрітболу та баскетболу, стрітденс та івент-спот для занять вуличними танцями, стрітворкаут-спот, паркур-спот і бігова доріжка довжиною 3,5 кілометра у лісовій зоні.

До кінця літа наступного року у цьому урбан-парку планують обладнати три басейни, 10-метрову вишку для стрибків у воду, зону для пляжного спорту, сонячну електростанцію і екопаркінг. Вхід до урбан-парку — вільний цілодобово, простір безбар'єрний.

Як писав KHARKIV Today, 12 липня у Харкові на вулиці Героїв Праці, 60 (Салтівка) відкрили урбан-парк з локаціями для занять паркуром, воркаутом, клаймбінгом, фрістайлом на самокатах і роликах.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.