Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'янка виграла турнір зі стрибків у висоту у Женеві

Екатерина Табашник. Фото: Dirtpix.ue
Катерина Табашник повторила особистий рекорд сезону.

Перемога стала для третьої спортсменки в сезоні цього року.

Легкоатлетка з Харкова Катерина Табашник перемогла на турнірі зі стрибків у висоту у Женеві. Спортсменка виступила у Швейцарії після того, як на початку червня виборола дві медалі на турнірах у Франції та Іспанії — "золото" та "срібло" відповідно. Катерина Табашник була єдиною українкою, яка виборювала медалі на турнірі в секторі стрибків у висоту. Про це повідомило "Суспільне".

На турнірі у Франції стрибуни зупинилися в одному сантиметрі від повторення рекорду сезону, здобувши перемогу з результатом 1,89 метрів. А вже у Женеві змогла повторити свій особистий рекорд сезону.

На турнірі Катерина Табашник зіштовхнулася із серйозною конкуренцією — до Женеви прибули британки Лейк Морган та Емілі Бортвік — учасниці Олімпійських ігор та інших міжнародних змагань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихованка харківської школи тенісу поступилася статусом першої ракетки України

Харків'янка змогла випередити обох британок. Усі п'ять планок поспіль (до висоти 1,87 метрів) вона брала з першої спроби та перед висотою 1,90 метрів боролася ще з чотирма легкоатлетками за медалі.

Висота 1,90 метрів стала ключовою для визначення не лише медалісток турніру, а й його переможниці. Нею стала саме Катерина Табашник: вона використала свою останню спробу та подолала планку, тоді як решта чотирьох стрибунців так її й не взяли.

У фіналі турніру місця розподілилися так:

  • Катерина Табашник (Україна) – 1,90 метрів;
  • Барбара Шабо (Угорщина) – 1,87 метрів;
  • Лейк Морган (Великобританія) – 1,87 метрів.

Це третя перемога для легкоатлетки із Харкова у сезоні 2022 року. І п'ята медаль загалом — на жодному з турнірів у літній частині сезону Катерина Табашник не фінішувала нижче за третє місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Шевченко просить допомогти з відновленням знищеної окупантами бази "Металіст 1925"

Нагадаємо, 27-річна легкоатлетка Єкватерина Табашник народилася у Харкові. Спортсменка змагалася на чемпіонатах Європи з легкої атлетики. У 2018 році вона посіла четверте місце на турнірі у приміщенні, а у 2019 році фінішувала п'ятою на відкритому повітрі. Особистий рекорд Катерини Табашник у стрибках заввишки становить 1,96 метра. Його стрибунка встановила у червні 2018 року у Кропивницькому.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.