Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський спортсмен утік зі збірної і відмовився повернутися в Україну після змагань у Європі

Фото: соцмережі.
Артур Білан пояснив капітану збірної, що не хоче "йти на утиль".

Професійний спортсмен Артур Білан утік із розташування збірної України під час виступу на чемпіонаті світу зі стрітфішингу в Італії, аби не потрапити під мобілізацію.

Наша команда здобула на змаганнях у місті Мантуя п'яте місце, спортсмени відпочивали і готувалися повертатися додому. Але харків'янин Артур Білан написав капітану збірної Данилу Лясову розлоге повідомлення про те, що не поїде додому. Бо у Харкові йому вже вручили дві повістки.

"Дружина не хоче, щоб я потрапив на війну або утилізацію. Можливості "вирішити" це питання у нас немає. А ми хочемо жити! Тим більше ми з братом не бачимося і можемо не побачитися! Це важко! Так що я, звичайно, розумію, що моя кар'єра в Україні закінчена, але це моє життя і мені в ньому жити, і я сам собі суддя!" — написав спортсмен-утікач.

Лясов іронічно прокоментував вчинок партнера по команді: "Артур Білан після невдалого виступу на ЧС у складі збірної України прийняв "таке важке рішення".

1
Збірна України зі стритфішингу напередодні змагань, Білан - третій зліва. Фото: Федерація.

Капітан збірної оприлюднив повну переписку з Біланом у Фейсбуці. 

Артур Білан - майстер спорту України, чемпіон світу-2021, віцечемпіон світу-2022, абсолютний володар Кубка України із вуличної риболовлі-2023, багаторазовий призер міжнародних змагань. У соцмережах позиціонував себе як блогер, разом із братом вели канал на Youtube "Рибалка з братами Білан". 

Як писав KHARKIV Today, за час повномасштабної війни кілька десятків харківських спортсменів виїхали за кордон і не повернулися, аби не потрапити під мобілізацію.

У цьому переліку є і всесвітньовідомі, дуже титуловані спортсмени. Приміром, дует Віктора Рєпіна та Дмитра Гапоненка  неодноразово здобував нагороди на змаганнях з підводного спорту світового рівня. 22 червня 2023 року Гапоненко виїхав на навчально-тренувальний збір до Вроцлава (Польща) і мав повернутися 4 липня — але в зворотньому боці кордон він не перетинав. Його напарник Віктор Рєпін виїхав за межі України ще раніше — 8 квітня минулого року, мав повернутися 21 числа того ж місяця, але не повернувся. Документи на виїзд їм підписували в Міністерстві молоді та спорту. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.