Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Звільнили заступника Олега Синєгубова, який відповідав за фортифікації. Хто буде замість нього?

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today.
Михайло Харнам (зліва) та Олег Синєгубов на початку контрнаступу росіян давали пресконференцію щодо будівництва лінії укріплень на Харківщині.

Михайло Харнам пішов із Харківської обласної військової адміністрації.

Він відповідав за будівництво в регіоні понад три роки і прийшов до команди Олега Синєгубова від його попередниці Айни Тимчук.

Про звільнення Харнама повідомили на офіційних ресурсах очільника ХОВА.

"Михайло Харнам ухвалив рішення залишити посаду заступника начальника Харківській ОВА. Висловлюю вдячність за те, що в ці непрості для нашої країни та Харківщини роки він показав професіоналізм і відданість своїй справі. Михайло Володимирович — людина, яка не боялася брати на себе відповідальність у найскладніші періоди. З перших днів повномасштабного вторгнення рф Михайло Харнам не залишив Харків — 24/7 працював для зміцнення обороноздатності нашого міста та області. Його енергія, здатність швидко знаходити вирішення найбільш проблемних питань, організаційні вміння і щире бажання допомогти людям — заслуговують на повагу", — повідомив Олег Синєгубов і подякував уже колишньому заступнику.

Про причини звільнення Харнама не повідомляється, його телефон вимкнений.

За інформацією "Суспільного", обов'язки Михайла Харнама поки що перерозподілили між іншими заступниками Олега Синєгубова: Романом Семенухою, Євгеном Іввановим, Андрієм Дорожком, Вітою Ковальською та Оленою Логвиновою.

Нагадаємо, саме Михайло Харнам відповідав за будівництво фортифікацій на Харківщині. Під час останньої спільної пресконференції з Олегом Синєгбуовим, коли на півночі області стався новий прорив росіян, він пояснював, чому ХОВА купувала ліс для оборони не у лісгоспів, а у приватних фірм. Він запевняв, що посередники працюють за середньою ціною 5500 гривень за кубометр з логістикою, вона є ринковою. За 2023 рік приватним фірмам сплатили 105 мільйонів гривень, за 2024-й — ще 59 мільйонів за деревину для фортифікацій.

Уже півтора місяці, повідомляє Харківський антикорупційний центр, ХОВА купує деревину виключно у лісгоспів. 

Хто буде у ХОВА замість Михайла Харнама, достеменно невідомо. За нашими даними, розглядається кандидатура директора державного підприємства "Дороги Харківщини" Ігоря Турченка.

Нагадаємо, 17 березня 2021 року Кабінет міністрів погодив кандидатуру Михайла Харнама на посаду заступника голови Харківської ОДА Айни Тимчук. До кінця березня 2020 року Харнам працював директором комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва" Київської міської державної адміністрації. У київських ЗМІ писали, що Харнам прийшов до команди Кличка за протекцією сина харківського бізнесмена — Дмитра Давтяна, який був заступником мера Києва.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.