Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

За державну зраду судитимуть помічника депутата з Харкова

Фото: СБУ.
Обвинувачений передавав інформацію представникам Федеральної служби безпеки Російської федерації, зараз він під вартою.

Слідчі дізналися, що чоловік був завербований задовго до того, як став помічником народного депутата.   

До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього помічника народного депутата за фактом державної зради. Про це 5 липня повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Розслідування встановило, що обвинувачений у лютому 2014 року був завербований представниками Федеральної служби безпеки Російської федерації та до лютого 2022 року допомагав іноземній розвідці у здійсненні підривної діяльності проти України.

"Зайнявши посаду помічника народного депутата України у вересні 2019 року, він отримав доступ до інформації, яка надходить до парламенту від центральних органів державної влади, у тому числі із грифом обмеження доступу. Він особисто складав аналітичні матеріали та передавав їх представниками ФСБ РФ за грошову винагороду. За весь період такої своєї діяльності обвинувачений отримав від співробітників ФСБ не менше 71 000 доларів", — розповіли в Офісі генерального прокурора.

За даними СБУ, завербував помічника депутата співробітник 9 управління 5 служби ФСБ Юрій Водолазкін під час поїздки до Москви. Після цього  агент тримав "зв'язок" із керівником Дмітрієм Зубарєвим.

"Своєму російському куратору зрадник передавав розвіддані про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з РФ і проведення АТО/ООС на сході України. За співпрацю з ворогом він щомісячно одержував від російських спецслужб від 1,5 до 4 тис. дол", - йдеться у повідомленні СБУ. 

Помічник нардепа затриманий. Його судитимуть за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Нагадаємо, ветеран військової служби на пенсії, якого завербувала ФСБ РФ, був помічником харківського мажоритарника Юрія Здебського ("Слуга Народу"), який обраний до Верховної Ради по округу №172 у Харкові та входить до парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.