Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Помічника харківського нардепа затримали за роботу на ФСБ

Фото: edmontonsun.com
наручники, задержание, полиция
Ветерану військової служби на пенсії висунули підозру.

За даними слідства, помічник-консультант парламенту передавав ФСБ РФ за гроші інформацію щодо обороноздатності України.

Чоловіку висунули підозру в держзраді. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

"Підозрюваний з жовтня 2014 року по лютий 2022 року за гроші здійснював збір та передачу співробітникам ФСБ РФ інформації з обороноздатності, державної, економічної та інформаційної безпеки України. Він особисто складав за встановленим куратором спецслужб зразком аналітичні звіти з економічного, державного та громадського стану в Україні, про взаємини між політичними силами, представленими у Верховній Раді. Крім того, складені ним матеріали стосувалися надання Україні економічної та оборонної допомоги західними партнерами з використанням аналітичних звітів Міністерства оборони, які надавалися на запити народних депутатів", — з'ясувало слідство.

В Офісі генпрокурора вважають, що за весь період своєї злочинної діяльності підозрюваний отримав від співробітників ФСБ РФ близько 80 000 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За держзраду в Україні хочуть застосовувати найвищу міру покарання

Помічнику-консультанту нардепа повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального Кодексу України (держзрада, тобто умисне надання іноземній державі допомоги у провадженні підривної діяльності проти обороноздатності, державної та економічної безпеки України). Чоловіка затримали та взяли під варту відповідно до положень ст. 615 Кримінального процесуального Кодексу України строком на 30 діб.

Пізніше харківський мажоритарник Юрій Здебський ("Слуга Народу"), який обраний по округу № 172 у Харкові і входить до парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, у своїх соцмережах повідомив, що 2 березня Служба безпеки України затримала його помічника на громадських засадах , який набув цього статусу в грудні 2019 року.

"У рамках слідства я його прізвище не вказуватиму. Він у минулому військовий, я разом з ним проходив службу, зараз він ветеран військової служби на пенсії. На засіданні комітету, де розглядалися питання військової таємниці, він не був присутній жодного разу, брав лише участь у засіданні робочих груп із законодавчих ініціатив.

Наразі триває слідство, яке встановить чи спростує його провину. Людина, яка пішла на крок зради, має понести найсуворіше покарання з огляду на умови воєнного стану в країні", — написав нардеп.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.