Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ярославський не вважає себе олігархом

Фото: telegraf.com.ua.
Для цього статусу, говорить Олександр Владиленович, у нього немає підконтрольного ЗМІ і групи впливу у Верховній Раді.

Про це він заявив під час інтерв'ю харківському журналісту у відповідь на питання про ставлення до Закону про олігархів і можливі санкції до них.

Концентрація присутності Олександра Ярославського у Харкові щодня зростає. Він розповідає в інтерв'ю, що скоро почне писати нову історію "Металіста", хоче повернути його в єврокубки. Допомагає йому і секретар Харківської міськради Ігор Терехов: місто прийме у комунальну власність стадіон "Металіст", який буде утримувати за рахунок бюджету. Все  заради майбутньої команди Ярославського. В інтерв'ю сайту "Телеграф" Ярославський сказав, що його цікавить тільки бізнес і футбол, а закон про деолігархізацію він вітає.

"Я не олігарх. Тому цей закон не про мене. Я вам скажу чому. У мене немає ознак олігарха, немає засобів масової інформації. У мене немає депутатів, я не цікавлюся парламентом взагалі, у мене немає груп у парламенті. Я не впливаю на прийняття політичних рішень. Ніяк. У мене немає жодного інструменту. Хтось говорить про гроші ... Ну, бізнесменів адже ще ніхто не відміняв. У мене є гроші, так. А як я можу жити, утримувати, будувати? Як, припустимо, хірург може оперувати без скальпеля, затиску і іншого? Гроші для мене — інструмент. Причому не інструмент впливу, адже я не витрачаю їх на "кишенькових депутатів" і власні ЗМІ. Мені все одно, хай приймають закон про олігархів, я буду тільки аплодувати", — сказав Ярославський.

Він назвав себе навіть не "успішним" бізнесменом, а просто середнім. Жити при будь-якому з президентів, каже Ярославський, йому комфортно і немає ніяких зобов'язань: він не може показати по своїх телеканалах, наприклад, дружину президента, а значить — попросити про щось натомість.

"А у мене немає депутатів, мені президент не дзвонить з приводу того, що" твоя група повинна завтра проголосувати з приводу того чи проти цього". У мене немає цієї "телефонної будки". Як я можу конкурувати з ними? Нехай краще у них повідбирають все. Коли чую рейтинги їх телеканалів, мені страшно стає. Я проти нього і його рейтингів просто пил якийсь", — сказав Ярославський.

Нагадаємо, в останньому рейтингу український "Форбс" розмістив Ярославського на дев'ятій позиції після Вадима Новинського, Петра Порошенка, Ігоря Коломойського, Віктора Пінчука та Рината Ахметова. Статок Олександра Ярославського укладачі рейтингу оцінили у 820 мільйонів доларів (у минулому році у нього налічувалося 725 мільйонів доларів).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.