Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Офісі президента розповіли, чому Росія мститься Харкову

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Михайло Подоляк упевнений, що сил взяти Харків у РФ немає.

Подоляк назвав метою Росії максимальну шкоду місту та помсту його мешканцям. 

Із погляду військового мистецтва обстріли житлових кварталів Харкова не мають жодного сенсу. Про це 21 червня повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Це був пост "за мотивами" щоденних обстрілів Харкова балістичними ракетами з території Російської Федерації, а також обстрлів міста вдень 21 червня, під час яхких загинули чотири людини, ще десятеро були поранені.

"Стріляємо лише тому, що можемо?" "Вбиваємо тільки тому, що подобається?" Так, звичайно, для сучасної РФ навіть це аргументи. Втім, а які ще аргументи можуть бути у країни, яка не має колективного інтелекту та замінила його літерою-гімном публічних ізгоїв — Z?", — запитує він. 

За словами Подоляка, Росія давно довела: ця війна не про стратегію та тактику, не про зиск чи втрати.

"Ця війна — про ірраціональну помсту. Про ненависть. Про заздрість. Про бажання убити, бо ви — українці. Росія явно не має сил, щоб взяти Харків. Але у Москви і немає такої мети. Їхня мета — завдати максимальної шкоди місту та помститися його мешканцям. Показати Харкову справжні принади "російського світу" та "дружби народів" — "Гради", "Урагани", "Смерчі". І тотальний продаж смерті під істеричний скрегіт зубів російської пропаганди... За те, що поламали плани Кремля у 2014-му та лютому 2022-го. За те, що від перших днів взяли удар на себе. За те, що відмовилися "ламатися" сьогодні і мужньо стримують усю цю "рать сарани", — пояснив радник керівника Офісу президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Харків'яни можуть запропонувати ідеї з відбудови Харкова

Він говорить, що ru-пропагандисти придумають 1000 лицемірних евфемізмів, щоб пояснити своїм жителям мету страшних обстрілів Харкова і його передмістя, які не закінчуються з 24 лютого. 

"Звільнення" харків'ян (від своїх квартир), "захист російськомовного населення" (від щасливого та доглянутого життя на користь унітазних російських злодіїв) і навіть "війна з інопланетними біолабораторіями з російськими паспортами, яку начебто ведуть малограмотні субʼєкти, не здатні прочитати з першої спроби традиційний Буквар"... А потім додадуть, що ці мерзенні суб'єкти "зовсім не атакують міста", а "стріляють строго по військових об'єктах". Усе решта нібито — монтаж країн НАТО. Але харків'яни знають, де правда, а де брехня. Втім, у наш час, коли скрізь прямі ефіри, навіть умовні жителі умовної Альфи Центаври чудово бачать, чому росіяни так огидно виглядають і чому на їхніх лобах великими літерами накреслено "вбивці-ґвалтівники", — поінформував Подоляк.

Радник керівника Офісу президента упевнений, що Харків стояв, стоїть і стоятиме.

"Місто-герой вистоїть, відбудується і знову буде у рейтингах найкрасивіших та найкомфортніших міст України. Та добре, швидше, найкомфортніших міст Європи. А харків'яни проживуть на кілька порядків довше, ніж існує Російська імперія. Історія надто любить правду та сильних людей…", — повідомив він. 

Нагадаємо, 21 червня загинули чотири людини, десятеро поранені внаслідок обстрілу Харкова. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.